Каляри - Рома: Реваншът ще почака


Н. Гавазов

Каляри - Рома: Реваншът ще почака

Каляри - Рома
Стадион: "Сант'Елия", Каляри
Дата: 01.02.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Андреа Ромео

Каляри посреща Рома в среща от 21-я кръг на Серия А в лоша серия - „рособлу" са вече в три поредни мача без победа, въпреки че хората на Давиде Балардини се противопоставиха много успешно на Ювентус при гостуването си на „Олимпико" в средата на миналия месец. Неблагополучията свалиха сардинци на 15-то място в класирането с 23 точки - само седем от опасната зона.

Рома ще пътува към своя кошмар от последните години с надеждата да се завърне на победния си път. Точно срещу Каляри бе дебютът на новия наставник на столичани Луис Енрике, който трябваше да стане свидетел на шокиращата загуба 1:2 на „Олимпико" през есента. Тук ще припомним и последната среща между двата тима на „Сант'Елия", в която домакините пометоха с 5:1 „вълците" и всичко това означава, че тази вечер ни очаква много интересен двубой. След равенството си с Ювентус през декември Рома постигна четири поредни победи, но през уикенда, хората на Луис Енрике не успяха да се справят с Болоня, завършвайки 1:1 с аутсайдера , като преди това столичани дори губеха в резултата. Точката остави Рома на шесто място в класирането и все още с шансове за участие в евротурнирите.

Домакините са без Нене, Ериксон, Сампайо и Ариаудо. Капитанът Конте вероятно ще започне като титуляр, след като в последните две срещи бе резерва. Пиниля и Ибарто показаха добро взаимодействие въпреки поражението в Милано, така че те най-вероятно ще водят атаката. Защитата е в традиционния си състав, а схемата на игра на Каляри ще бъде 4-3-1-2.

Със сигурност Бурдисо и Освалдо отпадат за мача тази вечер. Пиянич и Де Роси се борят с травмите си, за да бъдат на разположение на своя треньор, който се надява да има поне един от тях. Ако двамата отпаднат, вероятно Перота ще започне в стартовия състав. Борини и Ламела ще водят атаката, схемата на игра ще бъде 4-3-1-2.


- Каляри са без загуба в последните си десет домакинства на Рома - шест победи и четири равенства постигнаха островитяните.

- В последните пет срещи между тези два отбора тук, Каляри вкара 13 гола - достатъчно за две победи и три равенства.

- Рома винаги е отбелязвал гол във всяка една от последните си 12 срещи с Каляри (средно по два гола на мач).

- Каляри вкара 76 гола срещу Рома, повече, отколкото срещу всеки друг опонент в Серия А.

- Засега Каляри е единственият отбор заедно с Милан, който вкара повече от един гол срещу Рома на „Олимпико".

- Симоне Перота вкара шест гола срещу Каляри, това е любимият му опонент в Серия А.

- Ромите е любим опонент за Даниеле Конти: той вкара пет гола срещу Рома - повече, отколкото срещу всеки друг противник в елита.


Каляри претърпя съкрушително поражение в Милано и възпитаниците на Балардини ще направят всичко възможно да забравят пътуването до материка. Вероятно домакините ще се съсредоточат върху това да не позволят на своя противник да задържа много топката и търпеливо ще чакат своя час, опитвайки се да запазят ниско темпо в мача. Рома е без някои важни играчи и, именно това ще повлияе върху изхода на двубоя. Според мен, точно тази вечер "вълците" няма да могат да вземат реванш от неудобния си противник.

Последни 5 изиграни срещи:

Каляри:

20 декември Каляри - Милан 0:2 (Серия А)
08 януари Каляри - Дженоа 3:0 (Серия А)
15 януари Ювентус - Каляри 1:1 (Серия А)
22 януари Каляри - Фиорентина 0:0 (Серия А)
29 януари Милан - Каляри 3:0 (Серия А)

Рома:

08 януари Рома - Киево 2:0 (Серия А)
11 януари Рома - Фиорентина 3:0 (Купа на Италия)
21 януари Рома - Чезена 5:1 (Серия А)
24 януари Ювентус - Рома 3:0 (Купа на Италия)
29 януари Рома - Болоня 1:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Каляри - Рома

65 срещи
16 победи за Каляри
23 равенства
26 победи за Рома
Голова Разлика: 94:76 за Рома


Коефициенти от bet365:
Каляри - 2.90
Равен - 3.25
Рома - 2.40

Коефициенти от Offsidebet:
Каляри - 2.90
Равен - 3.15
Рома - 2.40

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
126