Милан - Каляри: В преследване на лидера


Н. Гавазов

Милан - Каляри: В преследване на лидера

Милан - Каляри
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 29.01.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Кристиан Бриги

Милан посреща Каляри в среща от 20-я кръг на Серия А и ще се опита да направи всичко възможно, за да продължи да оказва натиск върху лидера Ювентус. „Росонерите" загубиха от градския си съперник Интер, но постигнаха четири победи в последните си пет мача и продължават да бъдат не само отбора с най-страховито нападение, но и основен конкурент за Скудетото.

Футболистите на Каляри ще пътуват до Ломбардия ентусиазирани от факта, че в последните си три мача не познават горчивината от загубата, а върхът в представянето на „сардинците" е равенството срещу Ювентус преди две седмици. Добрите резултати на хората на Давиде Балардини изкачиха тима на 12-то място в класирането с 23 точки в своя актив и добри перспективи за спокойно провеждане на останалата част от сезона.

Притесненията, че вратаря Кристиан Абиати няма да може да се възстанови за мача с Каляри отпаднаха, но безпокойството на Масимилиано Алегри изобщо не е намаляло, защото извън строя са Фламини, Йепес, Акуилани, Гатузо, Боатенг, Пато, Касано, а днес стана ясно, че новото попълнение Меркел се е контузил по време на победата с 3:1 срещу Лацио през седмицата. Извън групата за мача са още Дзамброта и Макси Лопес и всички тези проблеми в кадрово отношение поставят под угроза изпълнението на поставените цели.

Добрите резултати на Каляри са помрачени от днешната новина, че Ариаудо и Сампайо няма да могат да се възстановят за двубоя на „Сан Сиро" и остават в Сардиния, присъединявайки се към останалите контузени Ериксон и Нене. Завръщането на капитана Конти е добра вест, но 33-годишният футболист ще започне мача от пейката, което означава, че Десена ще започне като титуляр на десния фланг на полузащитата, а Екдал в средата на терена. Новото попълнение Пиниля бе включен в групата и почти сигурно ще води атаката на новия си отбор.

Милан спечели последните си шест мача срещу Каляри, както и всичките си последни шест домакинства срещу сардинците. Въпреки големият брой контузени играчи, „росонерите" си остават фаворити за спечелване на мача и ще е неразумно да предположим, че този двубой би завършил с резултат различен от победа за хората на Алегри, които ще продължат традицията да се представят добре срещу Каляри.

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

08 януари Аталанта - Милан 0:2 (Серия А)
15 януари Милан - Интер 0:1 (Серия А)
18 януари Милан - Новара 2:1 сл. прод. (Купа на Италия)
22 януари Новара - Милан 0:3 (Серия А)
26 януари Милан - Лацио 3:1 (Купа на Италия)


Каляри:

17 декември Киево - Каляри 2:0 (Серия А)
20 декември Каляри - Милан 0:2 (Серия А)
08 януари Каляри - Дженоа 3:0 (Серия А)
15 януари Ювентус - Каляри 1:1 (Серия А)
22 януари Каляри - Фиорентина 0:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Каляри

61 срещи
31 победи за Милан
23 равенства
7 победи за Каляри
Голова Разлика: 87:49 за Милан


Коефициенти от bet365:
Милан - 1.30
Равен - 5.00
Каляри - 10.00

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 1.28
Равен - 4.75
Каляри - 12.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
140