Рома няма да допусне изненада срещу Болоня


Н. Гавазов

Рома няма да допусне изненада срещу Болоня

Рома - Болоня
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 29.01.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Марко Гуида

Рома посреща Болоня в среща от 20-я кръг на Серия А и ще се опита да компенсира отпадането си в средата на седмицата от Купата на Италия, а това може да стане само по един начин - като се завърне на победния си път. „Вълците" спечелиха четири от последните си пет мача в Калчото, а петият бе прекъснатият мач срещу Катания. Благодарение на добрите си резултати, Рома се изкачи на шесто място в класирането с 30 точки и продължава борбата за придобиване право на участие в европейските турнири.

Болоня спечели само един от последните си пет двубоя, но в три поредни срещи е без загуба, включително и при гостуването си на Наполи, където хората на Стефано Пиоли дори водеха в резултата, а домакините се спасиха с гол от дузпа на Кавани 18 минути преди края на мача. „Рособлу" в момента се намират на 16-то място в класирането, но само на пет точки от опасната зона, което означава, че феновете на отбора не могат да бъдат спокойни по никакъв начин.

Бурдисо и Освалдо са с контузии и отпаднаха за мача, а извън групата са още Касети и Де Роси, които се възстановиха от травмите си, но Луис Енрике сметна, че е по-добре да не рискува здравето ми. Борини със сигурност ще започне на върха на атаката, а другият избор на треньора ще бъде между Ламела и Къркич. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2.

За Болоня няма да играят контузените Раджи, Коне, Лориа и Пулзети. Рамирес е наказан, така че треньора Поли има два варианта: да постави зад Ди Вайо Тайдер или да се довери отново на Акуафреска. Роберт в последния момент се отказа от трансфер в Каляри и въпреки гола си в Неапол, много е вероятно да остане на пейката, заради грипа, с който се бореше през седмицата. Морлео се завръща на левия фланг на халфовата линия, а Креспо най-вероятно ще започне мача от резервната скамейка.

Любопитното в противопоставянията между тези два отбора е, че Болоня има повече спечелени мачове срещу Рома, отколкото срещу всеки друг съперник в Серия А. „Рособлу" вкараха 68 гола на „Олимпико", повече, отколкото срещу всеки друг отбор далеч от дома си. Но Рома са без загуба в последните си осем срещи в Серия А срещу Болоня, постигайки пет победи и три равенства, освен това, „вълците" винаги са вкарвали гол в последните си 21 мача срещу Болоня на „Олимпико". Само два отбора (Милан и Каляри) успяха да вкарат повече от един гол на „Олимпико" през сегашния сезон в Серия А. Ди Вайо има седем гола срещу Рома в Серия А, като при последното си посещение тук (септември 2010) нападателя помогна на тима си да постигне равенство 2:2.

Двубоят обещава да бъде интересен, а интригата в него идва от факта, че Болоня умее да поднася изненади навън и играе доста прилично при гостуванията си. Но Рома се завръща във Вечния град с амбицията да повтори успеха си 5:1 срещу Чезена от миналата седмица и според мен, гостите нямат особено добри шансове срещу столичния отбор.

Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

08 януари Рома - Киево 2:0 (Серия А)
11 януари Рома - Фиорентина 3:0 (Купа на Италия)
14 януари Катаня - Рома Прекъснат при 1:1 (Серия А)
21 януари Рома - Чезена 5:1 (Серия А)
24 януари Ювентус - Рома 3:0 (Купа на Италия)

Болоня:

18 декември Дженоа - Болоня 2:1 (Серия А)
21 декември Болоня - Рома 0:2 (Серия А)
08 януари Болоня - Катаня 2:0 (Серия А)
16 януари Наполи - Болоня 1:1 (Серия А)
22 януари Болоня - Парма 0:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Рома - Болоня

134 срещи
45 победи за Рома
39 равенства
50 победи за Болоня
Голова Разлика: 169:161 за Болоня


Коефициенти от bet365:
Рома - 1.40
Равен - 4.20
Болоня - 9.00

Коефициенти от Offsidebet:
Рома - 1.36
Равен - 4.33
Болоня - 9.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
128