Фиорентина отрече за конфликт с Йоветич


Н. Гавазов

Фиорентина отрече за конфликт с Йоветич

Фиорентина опроверга информацията за възникнали разногласия между Стеван Йоветич и ръководството на клуба. Повод за появата на подобни слухове стана неочакваното отсъствие на 22-годишния футболист от стартовата заявка за мача с Каляри през уикенда, а също така и обстоятелството, че черногорецът пропусна вчерашната тренировка на отбора си.

Според La Repubblica, изключването на Йоветич от състава е породила вълна от недоволство вътре в тима. Впрочем, ръководството на „виолетовите" побърза да излезе с официално съобщение по случая.

„Йовети се явява истински образец за професионализъм на футболния терен и зад неговите предели. Стеван е ярък пример за преданост към фланелката на Фиорентина. Той винаги е готов да пожертва себе си заради клуба. Ние нямаме претенции към него", се казва в изявление публикувано на официалния сайт на Фиорентина.

30-годишният централен защитник на „виолетовите" Алесандро Гамберини също изрази подкрепата си за Йоветич.

„С изненада прочетох какво пишат вестниците, за това, че играчите са били възмутени от отсъствието на Йоветич в мача с Каляри. Като капитан на тима, аз категорично отричам всякакви слухове от подобен род. Ние се надяваме, че Стеван ще се възстанови и ще ни помогне да се сдобием с успехи. Неговият отборен дух не подлежи на никакви съмнение", заяви Гамберини.

 

  Сподели
141