Аталанта - Ювентус: Домакините ще препънат Старата госпожа


Н. Гавазов

Аталанта - Ювентус: Домакините ще препънат Старата госпожа

Аталанта - Ювентус
Стадион: "Атлети Адзури", Бергамо
Дата: 21.01.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Доменико Чели


Аталанта посреща Ювентус в една от най-интересните срещи на кръга. Това е обусловено от факта, че „нерадзурите" играят много силно в Бергамо и единственото поражение досега е срещу Милан през миналия уикенд. Тук Наполи се спаси от загуба в допълнителното време на мача между двата тима през ноември, а по-рано Интер и Удинезе също загубиха точки. В момента хората на Стефано Колантуоно заемат 15-то място в класирането с 20 точки от 15 мача, но нека не забравяме, че „оробиците" започнах сезона с дефицит от шест точки, които прибавени към сегашния точков актив, биха изстреляли бергамци в горната половина на таблицата за класиране.

В последните си пет мача Ювентус намали своя устрем и хората на Конте са на път да повторят лошата си серия от края на септември и през месец октомври, когато в пет поредни мача записаха само един успех. В последния кръг на първенството „Старата дама" срещна яростната съпротива на гостите от Каляри и изненадващо завърши 1:1, след като в началото на първото полувреме Вучинич откри резултата. Въпреки това, „бианконерите" са единственият отбор, който все още е без загуба и най-важното е, че торинци са лидери в класирането с точка пред втория Милан.

Вчера първа тренировка с фланелката на Аталанта направи новото попълнение Стендардо, който днес стана ясно, че е включен в групата за мача с Ювентус, но вероятно защитникът ще започне срещата от резервната скамейка. Извън групата останаха Белини и Капели, които са контузени, както наказаните Кармона и Лучини, а това означава, че вероятно Бонавентура ще започне на левия фланг на полузащитата, а Реймонди на десния край на отбраната. Днешните занимания бяха забранени за журналисти, но едва ли Колантуоно ще променя схемата на игра и очакванията са, че тя ще бъде 4-4-1-1 с Денис и Моралес в атака.

Ювентус също проведе последните си занимания на Виново при затворени врати, но бдителни представители на медиите забелязаха, че Куялиарела все още тренира с маска на лицето, но очакванията са, че нападателя ще бъде готов за двубоя срещу Удинезе на 28 януари. Елия е другият контузен, който отпадна за мача в Бергамо. В строя се завърна Киелини, след като защитникът изтърпя наказанието и със сигурност ще заеме своето място на левия фланг на отбраната, което означава, че Де Чели отива на резервната скамейка. Схемата на игра ще бъде изпитаната досега 4-3-3 с Вучинич и Пепе в атака, а третият избор на треньора ще бъде между Бориело и Матри.

Както казахме в началото, това ще бъде един от най-интригуващите двубои на кръга. Очакванията са домакините да хвърлят всички свои сили и да дадат голям отпор на именития си съперник, който ще се опита да направи и невъзможното, за да заличи онова 1:1 срещу Каляри. Според мен, ако трябва да изберем победител в мача, не бива да имаме съмнения, че това ще бъде Ювентус - „бианконерите" са по-класния отбор, освен това в последните си четири мача на „Атлети Адзури" „зебрите" постигаха пълен успех срещу „нерадзурите". Но нека все пак отчетем и факта, че в пет от деветте си мача извън Торино, хората на Конте не успяха да победят своите съперници.

Последни 5 изиграни срещи:

Аталанта:

11 декември Аталанта - Катаня 1:1 (Серия А)
17 декември Фиорентина - Аталанта 2:2 (Серия А)
21 декември Аталанта - Чезена 4:1 (Серия А)
08 януари Аталанта - Милан 0:2 (Серия А)
15 януари Лацио - Аталанта 2:0 (Серия А)

Ювентус:

18 декември Ювентус - Новара 2:0 (Серия А)
21 декември Удинезе - Ювентус 0:0 (Серия А)
05 януари Ал Хилал - Ювентус 1:7 (Приятелска среща)
08 януари Лече - Ювентус 0:1 (Серия А)
15 януари Ювентус - Каляри 1:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Аталанта - Ювентус

100 срещи
12 победи за Аталанта
36 равенства
52 победи за Ювентус
Голова Разлика: 179:86 за Ювентус

Коефициенти от bet365:
Аталанта - 4.50
Равен - 3.40
Ювентус - 1.83

Коефициенти от Offsidebet:
Аталанта - 4.50
Равен - 3.25
Ювентус - 1.85

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
152