Новара - Милан: Жестока битка, в която росонерите ще победят


Н. Гавазов

Новара - Милан: Жестока битка, в която росонерите ще победят

Новара - Милан
Стадион: "Комунале Силвио Пиола", Новара
Дата: 22.01.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Андреа Де Марко

Последният в класирането на Серия А Новара приема кандидатът за титлата Милан - за „бианкоадзурите" това не е най-доброто време да посрещнат наранения шампион. В последните си шест мача хората на Атилио Тесер записаха четири загуби, включително в миналия кръг срещу конкурента Чезена и с общо две победи в досегашната си кампания, пиемонтци заемат последното място в класирането с 12 точки от 18 срещи - с шест пункта от спасителния бряг.

Милан ще пътува до „Силвио Пиола" с чувството на горчивина от поражението от Интер миналата седмица, което остави „росонерите" на второ място в таблицата за класиране на точка от лидера Ювентус. Въпреки това, оптимизмът не е напуснал лагера на шампионите, откъде играчи и треньори се надпреварват да уверяват, че нищо особено не се е случило и тима ще продължи с победния си ход и борбата за титлата. Всъщност, на „Сан Сиро" имат основание да твърдят това, защото Милан е с най-много постигнати победи в шампионата, а нападението със своите 37 гола в 18 мача си остава най-силното в Серия А.

От домакините Пинарди и Лусизо са контузени, а състоянието на Луди все още се оценява, но така или иначе тримата са извън групата за мача с Милан. Отпаднаха също така наказаните Паци и Делафиоре. За мача в неделя Новара вероятно ще излезе със същата схема на игра, която приложи в мача между двата тима през седмицата: 3-5-2 с Маскара и Карачиоло в атака.

Веднага след мача с Новара за Купата на Италия „росонерите" се завърнаха в Миланело, където започнаха да се подготвят за неделния сблъсък между двата тима. Към тима се присъединиха Ибрахимович, Ван Бомел, Дзамброта, Тиаго Силва и Зеедорф, които не играха в сряда. Извън групата отпадат контузените Абиати, Боатенг, Фламини, Касано, Йепес, Акуилани, Гатузо, а днес стана ясно, че към препълнения лазарет ще се присъедини и Пато. Дисквалифицирани са Неста и Боатенг, а всичко това не може да не породи безпокойство в треньора Масимилиано Алегро. Наставникът няма да променя тактическата постройка и тя ще бъде 4-3-1-2 с Ибрахимивич и Робиньо в атака. Меркел ще играе на десния фланг на полузащитата, Ночерино отляво, а Емануелсон ще оформи атакуващия тризъбец.

На пръв поглед домакините изглеждат обречени, особено като се има предвид факта, че срещу най-доброто нападение ще излезе най-слабата защита. Но играчите на Новара прекрасно знаят, че ако не вземат нещо в мача, това ще означава поредният забит пирон в ковчега, а в следващите си четири двубоя „бианкоадзурите" ще срещнат тимове като Палермо, Интер, Киево и Катания, срещу които също ще бъде много трудно. Със сигурност домакините ще се постараят да попречат на своя именит съперник да постигне пълен успех и Милан ще трябва да положи максимални усилия да се добере до трите точки. Не мога да си представя друг вариант, освен победа за „росонерите", в чиито редици има изпълнители като Ибрахимович, Робиньо, Ван Бомел и Ночерино.

Последни 5 изиграни срещи:

Новара:

18 декември Ювентус - Новара 2:0 (Серия А)
21 декември Новара - Палермо 2:2 (Серия А)
08 януари Новара - Фиорентина 0:3 (Серия А)
15 януари Чезена - Новара 3:1 (Серия А)
18 януари Милан - Новара 2:1 сл. прод. (Купа на Италия)

Милан:

20 декември Каляри - Милан 0:2 (Серия А)
04 януари Милан - ПСЖ 1:0 (Приятелска среща)
08 януари Аталанта - Милан 0:2 (Серия А)
15 януари Милан - Интер 0:1 (Серия А)
18 януари Милан - Новара 2:1 сл. прод. (Купа на Италия)


Досегашни срещи:

Новара - Милан

28 срещи
7 победи за Новара
3 равенства
18 победи за Милан
Голова Разлика: 66:34 за Милан

Коефициенти от bet365:
Новара - 8.50
Равен - 4.33
Милан - 1.40

Коефициенти от Offsidebet:
Новара - 8.00
Равен - 4.20
Милан - 1.40

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
178