Берлускони може да продаде Милан на Газпром


Н. Гавазов

Берлускони може да продаде Милан на Газпром

В италианската преса не веднъж са се появявали спекулации, че собственикът на Милан Силвио Берлускони се готви да продаде клуба, като тези слухове се разминаваха сериозно с действителността. Но ето, че тези дни се появи отново информация, че бившия министър-председател на Италия сериозно е замислил да се раздели с футболния клуб, за който отговаря в продължение на 26 години.

Както съобщава италианското издание La Stampa, един от най-богатите италианци постоянно се оплаква, че клуба му носи много малки печалби и всяка година му се налага да полага огромни усилия за да избегне натрупването на дългове.

Но кой може да бъде евентуалният купувач на най-успешния клуб в света? Италианският политик Анджело Полина се опита да изясни ситуацията.

„В семейството на Берлускони в момента се води борба между децата, които искат техния баща да изостави футбола. Към Силвио отдавна постъпват предложения за продажба на Милан, в това число и от наши руски приятели. Става дума за магнати от Газпром. Трудно ми е да кажа какво ще стане със страстта на президента на Милан към футбола, но нека не изключваме всякакви варианти", заяви Полина.

 

  Сподели
84