Милан се измъчи срещу Новара, но продължава напред за Купата


В. Мухарски

Милан се измъчи срещу Новара, но продължава напред за Купата

Милан победи Новара с 2:1 след продължения и по този начин се класира напред в турнира за Купата на Италия. В редовните 90 минути двата тима завършиха наравно 1:1, след като играчите на Новара успяха да изравнят в самия край на мача.

В първите минути на срещата Индзаги и Песке размениха по един удар по посока на двете врати, но и двамата нямаха шанс да се разпишат. Все пак резултатът бе открит в 24-ата минута, а автор на попадението бе Стефан Ел Шарауи - 1:0. След това попадение играчите на Атилио Тесер започнаха по-често да поглеждат към вратата на Марко Амелия, но стражът се справи със ситуациите пред неговата врата.

След почивката "росонерите" опитаха да стигнат до второ попадение, но пропуски направиха Индзаги, Меркел, Емануелсон и Пато. Така се стигна до фаталната за "червено-черните" 88-а минута, когато Иван Радованович изравни резултата и прати мача в продължения.

Все пак играчите на Милан стигнаха до успеха след гол на Пато в 100-ата минута, а с асистенция се отчете Робиньо, който малко по-късно нацели гредата и по този начин пропусна да вкара трети гол за своя тим в срещата.

  Сподели
100