Раниери: Направихме една голяма крачка


Н. Гавазов

Раниери: Направихме една голяма крачка

Клаудио Раниери заяви за Sky Italia, че Интер е направил „огромни крачки". Както е известно, тази вечер „нерадзурите" победиха с 1:0 своя градски съперник Милан в среща от 18-я кръг на Серия А и благодарение на своя успех, вицешампионите се изкачиха на пето място в класирането, завръщайки се в надпреварата за Скудетото.

„Ние направихме големи стъпки напред и беше много важно да победим Милан тази вечер. Явно другите три поражения от Ювентус, Наполи и Уденизе ни послужиха за урок. Играхме здраво, тактически интелигентно и готови да ги ударим във всеки един момент. Няколко пъти през този сезон играхме зле и спечелихме. Сега се справихме добре и преоткрихме енергията, която ни върна към най-доброто", цитира Sky Italia думите на Раниери.

„От първия ден, когато пристигнах тук казах, че Скудетото е пред нас. Ювентус се забави през този уикенд, а ние спряхме Милан. Първото нещо е да се класираме за Лига Европа, сега следващата стъпка е място в Шампионската лига. Знаете ли, в кръвта на Интер, в тяхното ДНК е да се бори за титли. Бях убеден, че започваме добре срещу Ювентус, Наполи и Удинезе, но винаги бяхме наказвани при първата си грешка. Ето защо казах на моите хора, че трябва да бъдат да останат единни и да съберат цялата си енергия, за да окажат натиск върху противника. Моите играчи изпълниха всички указания, връщайки своето доверие и ентусиазъм. Имахме някои „провинциални" изпълнения, но като цяло се справиха добре", каза още наставника на Интер.

 

  Сподели
100