Интер взе дербито на Милано, Милито носи успеха на нерадзурите (видео)


В. Мухарски

Интер взе дербито на Милано, Милито носи успеха на нерадзурите (видео)

Интер победи като символичен гост Милан с минималното 1:0 в среща от 18-ти кръг на Серия А. Преди началото на мача двата тима запазиха едноминутно мълчание в памет на жертвите на заседналия лайнер край Тоскана. Двубоят бе доста интересен и предложи много емоции на зрителите.

AC Milan's Swedish Forward Zlatan Ibrahimovic (R) Fights For The Ball With Inter Milan's Argentine Defender Javier

Първата атака бе за "нерадзурите" и бе в 5-ата минута. Тогава Майкон центрира от фаул, а Тиаго Мота засече с глава и прати топката в мрежата на Абиати, но реферът не зачете попадението, тъй като маркира засада. Играчите на Милан натиснаха своя противник, но така и не стигаха до голово положение. В 21-ата минута Боатенг стреля, но над вратата.

AC Milan's Dutch Defender Mark Van Bommel (R) Fights For The Ball With Inter Milan's Brazilian Midfielder Thiago Motta

В 32-ата минута Златан Ибрахимович стреля ефектно, но безрезултатно. В 40-ата минута символичните гости бяха близо до попадение. Алварес се озова сам срещу стража на "росонерите", но топката попадна в крака на Абиати и по този начин резултата се запази непроменен. Домакините отговориха с мощен удар на Ван Бомел, който попадна в гредата.

Inter Milan's Argentine Forward Milito Celebrates

След почивката падна единственото попапдение в срещата. То бе факт в 54-ата минута, когато Санети намери добре Диего Милито и той успя да шутира и да прати топката в мрежата за 1:0. Вина за гола имаше и Абате. До края на срещата Санети бе близо до гол за Интер, а Пато и Робиньо пропуснаха за Милан.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
119