Лацио няма да се справи с Аталанта


Н. Гавазов

Лацио няма да се справи с Аталанта

Лацио - Аталанта
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 15.01.2012г.
Час: 13:30
Съдия: Лука Банти

Лацио започна ужасно старта на 2012 година - загубата с 0:4 от борещия се за своето оцеляване в елита Сиена не е най-доброто нещо, което един фен иска да види от своите любимци, които на всичкото отгоре имат претенциите да играят в Европа. Като прибавим към този факт, че в предишните си два мача, които бяха на „Олимпико" „римските орли" не съумяха да победят Удинезе и Киево, няма как да не отбележим, че Лацио се намира в криза. Въпреки неблагоприятните си резултати, столичани остават на върха в таблицата за класиране - 30 точки от 17 мача засега осигуряват четвъртото място на хората на Еди Рея.

Аталанта също започна със загуба 2012 година. Голът на Ибрахомович от дузпа в 22-та минута на мача на „Адзури Д'Италия" разстрои играта на бергамци и те така и не успяха да се възстановят до края на ломбардското дерби, в което претърпяха поражение с 0:2. Това всъщност бе първата загуба на Аталанта у дома си от началото на сезона, така че не може да говорим в никакъв случай за загуба на доверието в момчетата на Стефано Колантуоно, които ако не бяха стартирали сезона с минус шест точки, щяха да се намират на осмо място, на три точки от зона Европа.

Дългият списък от контузени играчи е една от причините за настоящата криза, в която се намира Лацио. Еди Рея няма да може да разчита на Кана, Козак, Макинва, Броки, Конко и Маури, както и на наказания Бизари, което ще създаде проблеми за наставника в средата на терена и някои части на отбраната. Това всъщност вероятно е причината да бъде отклонена офертата на Дженоа за Скули, въпреки че 30-годишният полузащитник отново не попадна в групата за мача с Аталанта.

Аталанта пристигна тази сутрин в столицата и след кратка среща с представителите на медиите, отборът тренира при закрити врати. Извън групата остана контузения Капели, а по неизвестни причини отпаднаха още Бриги и Кармона. Моралес вероятно ще започне мача от резервната скамейка, след като миналата седмица не игра срещу Милан. Марилунго и Денис ще водят атаката на бергамци, а на десния фланг на полузащитата ще видим Челото за сметка на Габиадини.

От началото на новия век Лацио има пълно превъзходство над своя съперник на „Олимпико" - от девет срещи тук, столичани загубиха една и в две завършиха наравно. Ако този двубой се състоеше в началото на настоящия сезон, спокойно бихме дали нашето доверие на домакините, но в състоянието на криза и проблемите с контузени играчи, на Лацио ще бъде много трудно да се справи с Аталанта.

Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

14 декември Лацио - Спортинг Лисабон 2:0 (Лига Европа)
18 декември Лацио - Удинезе 2:2 (Серия А)
21 декември Лацио - Киево 0:0 (Серия А)
07 януари Сиена - Лацио 4:0 (Серия А)
10 януари Лацио - Верона 3:2 (Купа на Италия)

Аталанта:

04 декември Киево - Аталанта 0:0 (Серия А)
11 декември Аталанта - Катаня 1:1 (Серия А)
17 декември Фиорентина - Аталанта 2:2 (Серия А)
21 декември Аталанта - Чезена 4:1 (Серия А)
08 януари Аталанта - Милан 0:2 (Серия А)

Досегашни срещи:

Лацио - Аталанта

87 срещи
22 победи за Лацио
36 равенства
29 победи за Аталанта
Голова Разлика: 103:93 за Аталанта


Коефициенти от bet365:
Лацио - 1.83
Равен - 3.40
Аталанта - 4.50

Коефициенти от Offsidebet:
Лацио - 1.85
Равен - 3.20
Аталанта - 4.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
133