Катания - Рома: Мач с непредсказуем край


Н. Гавазов

Катания - Рома: Мач с непредсказуем край

Катаня - Рома
Стадион: "Анджело Масимино", Катаня
Дата: 14.01.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Талиавенто

Катания посреща Рома в двубой от 18-я кръг на Серия А, но това няма да бъде единствено битка между два отбора, които са съседи в класирането, а в събота вечер на „Масимино" ще си дадат среща и двама човека, чиято съдба се преплита с Рома -наставникът на домакините Винченцо Монтела прекара 12 години като играч на „вълците", а от февруари минала година до края на сезона бе начело на тима от столицата, за да предаде горещият стол на сегашния старши-треньор на Рома Луис Енрике.

Катания се намира на осмо място в класирането с 22 точки от 17 мача, като сицилианци записаха пет победи, седем равенства и допуснаха пет загуби. „Слоновете" бяха безпощадни у дома си до края на ноември, вземайки скалповете на Наполи и Интер и завършвайки наравно с Ювентус, но след това загубиха от Киево и Каляри на „Масимино", с което изненадаха много от специалистите. Като цяло, спадът в играта на Катания в края на миналата година и началото на тази е очевиден - хората на Винченцо Монтела записаха само една победа в последните си шест мача, като в същото време позволиха на своите съперници да ги победят три пъти.

Рома се намира на седмо място в класирането, на пет точки пред Катания и на три от четвъртия Лацио, което означава, че „вълците" се намират в борбата за добиване право на участие в евротурнирите, въпреки че от ръководството на няколко пъти признаха, че този сезон, който е експериментален не се преследват никакви цели. Столичани показаха две лица през есенния полусезон - в първите си девет мача хората на Енрике допуснаха четири загуби, но в следващите си осем двубоя тима се стабилизира и регистрира само две загуби, като в последните си три срещи победи своите съперници, включително направи това и срещу Наполи на „Сан Паоло".

За домакините отпадат Ланзафаме и Капуано, които лекуват контузии, а Маркезе и Биаджианти са наказани. Очевидно е, че проблемите за Монтела са свързани с левия фланг на отбора. Вероятно Монтела ще използва като ляв бек Алварес, а в левия край на полузащитата ще постави Алмирон. Тактическа постройка 4-3-3.

В петък следобед играчите на Рома проведоха последната си тренировка преди мача с Катания утре вечер, след което столичани отпътуваха за Сицилия. В групата не попаднаха контузените Освалдо, Касети и Бурдисо, както и по други причини Вивиани, Окака, Барузо и Писаро. Атаката ще се води вероятно от Ламела и Борини, което означава, че Къркич, въпреки изявленията му, че се надява да спечели титулярното място - ще започне срещата от резервната скамейка. Атакуващият тризъбец ще бъде допълнен от Тоти, а в средната линия на тима ще бъде изградена от Пиянич, Де Роси и Гаго. На десния фланг на отбраната Роси ще започне, а това означава, че Перота отива на пейката на резервите. Тактическата постройка ще бъде 4-3-1-2.

За любителите на статистиката: Вероятността двата отбора да си отбележат гол в последните 15 минути е най-голяма, защото тогава са паднали 25% от попаденията на Катания и 30% от тези на Рома. Алмирон е с най-много отбелязани първи голове за домакините, а за гостите това е Освалдо, следван от Де Роси и Къркич. Последната победа на Рома тук е от ноември 2006 година.

Утрешният мач на Рома остава някак си в сянката на голямото дерби между Милан и Интер в неделя вечер, но не бива да имаме никакви съмнения, че двубоят на „Анжело Масимино" ще бъде повече от любопитен и интригуващ. От една страна ще видим негостоприемният Катания, който обаче има само пет точки в последните си шест мача, а от друга Рома с четири загуби от деветте си визити през сезона, но и с 13 спечелени точки в последните си шест мача - показател, който нарежда „вълците" непосредствено след Интер, Милан и Ювентус.

Това прави мача напълно непредсказуем, особено на фона на последната домакинска победа на Катания над Палермо, когато възпитаниците на Монтела изнесоха истинска лекция на своя противник. Логиката сочи, че е най-разумно да използваме комбинация от трите знака в нашата игра, но ако нямаме тази възможност бихме заложили на това, че двата отбора в крайна сметка няма да могат да се победят.

Последни 5 изиграни срещи:

Катаня:

04 декември Катаня - Каляри 0:1 (Серия А)
11 декември Аталанта - Катаня 1:1 (Серия А)
18 декември Катаня - Палермо 2:0 (Серия А)
21 декември Парма - Катаня 3:3 (Серия А)
08 януари Болоня - Катаня 2:0 (Серия А)

Рома:

12 декември Рома - Ювентус 1:1 (Серия А)
18 декември Наполи - Рома 1:3 (Серия А)
21 декември Болоня - Рома 0:2 (Серия А)
08 януари Рома - Киево 2:0 (Серия А)
11 януари Рома - Фиорентина 3:0 (Купа на Италия)


Досегашни срещи:

Катаня - Рома

31 срещи
4 победи за Катаня
11 равенства
16 победи за Рома
Голова Разлика: 65:34 за Рома


Коефициенти от bet365:
Катаня - 3.25
Равен - 3.20
Рома - 2.25

Коефициенти от Offsidebet:
Катаня - 3.15
Равен - 3.15
Рома - 2.25

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
128