Милан взе своето от Аталанта (видео)


В. Мухарски

Милан взе своето от Аталанта (видео)

Шампионът на Италия Милан успя да запазва лидерската си позиция в класирането след като днес се наложи с 2:0 като гост на Аталанта в среща от 17-ия кръг на Серия А. Точни за „росонерите" бяха Златан Ибрахимович от дузпа и Боатенг. Загубата за домакините бе първа пред собствена публика от началото на сезона.

Благодарение на успеха Милан събра на сметката си 37 точки, колкото има и вторият в класирането Ювентус. Трети са Удинезе с 35. В следващия кръг е голямото дерби на Серия „А" между Милан и Интер. „Нерадзурите" в събота разпиляха Парма с 5:0 и записаха пета поредна победа в първенството.
 
Двубоят започна с леко предимство на Милан. В средата на полувремето "росонерите" получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар, след като Пато бе съборен в накаателното поле. Зад топката застана Ибрахимович, който превърна дузпата в гол и по този начин откри резултата - 0:1.

Това бе и единственият по-интересен момент преди почивката. През втората част двубоят стана доста по-интересен. Играчите на Аталанта се хвърлиха в атака и бяха близо до попадение. Херман Денис имаше отличен шанс в 60-ата минута, но от 2 метра удари гредата. Малко по-рано Абиати спаси силен удар на Чигарини.
 
Милан също нацелиха греда като това стори Пато в 53-ата минута. В 82-ата минута шампионите на Италия стигнаха до второто си попадение. Ибрахимович намери добре в полето Боатенг, който от няколко метра не остави шанс на Консили и оформи крайното 0:2.
 
АТАЛАНТА - МИЛАН 0:2
 
0:1 Ибрахимович (22'-дузпа)
 
0:2 Боатенг (82')
 
АТАЛАНТА: Консили, Масиело, Фери, Манфредини, Пелусо, Скелото, Чигарини, Карлона (71' Бонавентура), Падоин, Марилунго (56' Тирибоки), Денис
 
МИЛАН: Абиати, Бонера, Мексес, Дзамброта, Боатенг, Ван Бомел, Ночерино, Емануелсон, Пато (67' Робиньо), Ибрахимович

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
122