Палермо - Наполи: Двубой с много неизвестни


Н. Гавазов

Палермо - Наполи: Двубой с много неизвестни

Палермо - Наполи
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 08.01.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Мацолени

Палермо ще посрещне Наполи в последен мач от 17-я кръг на Серия А - обикновено организаторите на програмата оставят най-интересната среща на кръга за този часови пояс и това само по себе си говори какво трябва да очакваме в неделя вечер. Ако обаче трябва да бъде честни, двата тима от Сицилия и Кампания не вкарват много голове в мачовете помежду си, въпреки че в атака Палермо и Наполи изглеждат много прилично. Причината за това е, че отбранителният стил на игра взема връх над високата резултатност и много често зрителите стават свидетели на скучни домакински победи.

Палермо при Манджа изглеждаше много страшно. Отборът показваше страхотни резултати на домашна сцена, но при гостуванията си сицилианци се представяха нелепо и смешно. Последните три неуспешни двубоя доведоха до уволнението на Манджа, а новият наставник Бартоло Мути при своя дебют веднага показа, че на нито един отбор няма да му бъде лесно срещу Палермо. Новара едва не отстъпи пред родна публика, но все па двата тима се разделиха при резултат 2:2. В момента сицилианци заемат девето място в класирането и имат в актива си 21 точки.

Наполи ще се опита да продължи със зашеметяващото си представяне, което демонстрира за победата с 6:1 срещу Дженоа. Още повече, че Валтер Мадзари нарече 2011 година „много успешна" и обеща на тифозите на клуба, че в бъдеще „партенопеите" само ще се развиват. Изминалата година наистина беше успешна, защото Наполи не само се класира за Шампионската лига, но прескочи и груповата фаза на турнира. Това обаче стана за сметка на доброто представяне на тима в Серия А, където най-вече поради ротациите на Мадзари Наполи регистрира цели четири загуби и въпреки, че нападението е второ по резултатност в Лигата, неаполитанците заемат шесто място в класирането и имат в актива си 24 точки, позиция, която засега оставя тима извън зона Европа.

Домакините са без важни ключови играчи - Хернандес, Захави, Писано и Пиниля са контузени, а Личич е наказан за един мач. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2, въпреки че според някои специалисти Мути се готви да заложи на тактика с един нападател и да подсили средата на терена. Очаква се Муньос да замени Писано, а Васкес Захави.

Наполи също загуби важен играч - Лавеци, който лекува травма. Това означава, че атакуващият тризъбец ще бъде изграден от Квани, Хамшик и Пандев. Ароника, който е пред подписване на нов договор, ще започне като титуляр на левия фланг на защита. Схемата на игра ще бъде 3-4-2-1, като Гаргано и Инлер ще обединят усилията си в средата на терена.

Италианските средства за масова информация подчертават, че с двубоя Палермо - Наполи „партенопеите" започва дълъг и продължителен период на подготовката си за плейофите на Шампионската лига. Дори в Неапол се шегуват, че сега Мадзари обръща повече внимание на Челси, отколкото на своите възпитаници. Това няма как да знаем дали е вярно, но в едно може да бъдем сигурни - в неделя вечер на „Барбера" ще бъде повече от горещо. Няма да бъде изненада, ако Наполи победи своя противник, както и това, „партенопеите" да загубят визитата си в Сицилия.

Последни 5 изиграни срещи:

Палермо:

04 декември Парма - Палермо 0:0 (Серия А)
10 декември Палермо - Чезена 0:1 (Серия А)
13 декември Палермо - Сиена 4:4 - 0:3 при дузпите (Купа на Италия)
18 декември Катаня - Палермо 2:0 (Серия А)
21 декември Новара - Палермо 2:2 (Серия А)

Наполи:

03 декември Наполи - Лече 4:2 (Серия А)
07 декември Виляреал - Наполи 0:2 (Шампионска лига)
11 декември Новара - Наполи 1:1 (Серия А)
18 декември Наполи - Рома 1:3 (Серия А)
21 декември Наполи - Дженоа 6:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Палермо - Наполи

36 срещи
8 победи за Палермо
12 равенства
16 победи за Наполи
Голова Разлика: 54:25 за Наполи


Коефициенти от bet365:
Палермо - 3.00
Равен - 3.25
Наполи - 2.37

Коефициенти от Offsidebet:
Палермо - 3.10
Равен - 3.15
Наполи - 2.30

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
190