Аталанта - Милан: Класата е на страната на гостите


Н. Гавазов

Аталанта - Милан: Класата е на страната на гостите

Аталанта - Милан
Стадион: "Атлети Адзури", Бергамо
Дата: 08.01.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Никола Рицоли

Аталанта приема един от лидерите в класирането Милан и мачът се очертава да бъде един от най-интересните в 17-я кръг на Серия А. От една страна, това е местно дерби, а от друга, "оробиците" посрещат шампионите като един от четирите отбора в групата, които нямат загуба у дома си. Нещо повече - последната загуба на Аталанта във всички турнири е от 30 октомври. Ако тимът воден от Стефано Колантуоно не бе наказан с отнемане на шест точки, сега „нерадзурите" щяха да се намират в зоната, осигуряваща участие в евротурнирите и да делят петото място с Интер. В момента обаче бергамци са 11-ти, с 20 точки в своя актив и добри шансове да завършат годината в горната половина на таблицата.

Безспорно, Милан си възвърна добрата форма и след девет победи от 11 мача, „росонерите" са отбор, който не само успя да заличи негативите от лошия си старт и да настигне Ювентус, с който вече дели първото място, но хората на Алегри демонстрират много мощен футбол, който не оставя почти никакви шансове на своите съперници. Няма нищо случайно във факта, че Милан е тимът с най-добро нападение в Серия А, а в последните си седем поредни мача „росонерите" успяха да запазят вратата си чиста!

Домакините са без Капели и Бриги, които са контузени. Единственият въпрос, който трябва да реши Колантуоно е кой да постави на левия фланг на халфовата линия - Боавентура или Кармона. Схемата на игра ще бъде 4-4-1-1- с Денис и Марилунго начело на атаката.

Гостите са без контузените Абате, Фламини, Касано и Йепес, а Амброзини ще консумира своето наказание, което пък ще му позволи да вземе участие в следващия мач срещу Интер. Алегри едва ли ще промени постройката на тима и тя ще бъде 4-3-1-2 с Робиньо и Ибрахимович в атака и Боатенг, който ще подсигурява двамата нападатели.

При последните си четири пътувания до Бергамо Милан постигна две победи, равенство и записа една загуба. Как ще завърши двубоя утре? Труден въпрос, имайки предвид отличната форма на „росонерите", силата на домакините на родна земя и факта, че винаги първите мачове след паузата са завършвали изненадващо. Лично аз ще се доверя на Милан - хората на Алегри изглеждат по-мощно в атака и притежават по-голям опит.

Последни 5 изиграни срещи:

Аталанта:

26 ноември Аталанта - Наполи 1:1 (Серия А)
04 декември Киево - Аталанта 0:0 (Серия А)
11 декември Аталанта - Катаня 1:1 (Серия А)
17 декември Фиорентина - Аталанта 2:2 (Серия А)
21 декември Аталанта - Чезена 4:1 (Серия А)

Милан:

06 декември Виктория Пилзен - Милан 2:2 (Шампионска лига)
11 декември Болоня - Милан 2:2 (Серия А)
17 декември Милан - Сиена 2:0 (Серия А)
20 декември Каляри - Милан 0:2 (Серия А)
04 януари Милан - ПСЖ 1:0 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Аталанта - Милан

100 срещи
18 победи за Аталанта
37 равенства
45 победи за Милан
Голова Разлика: 167:98 за Милан


Коефициенти от bet365:
Аталанта - 5.00
Равен - 3.50
Милан - 1.72

Коефициенти от Offsidebet:
Аталанта - 5.50
Равен - 3.30
Милан - 1.70

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
121