Сиена и Лацио няма да се победят


Н. Гавазов

Сиена и Лацио няма да се победят

Сиена - Лацио
Стадион: "Монтепаски Арена", Сиена
Дата: 07.01.2012г.
Час: 19:00
Съдия: Андреа Жервасони

След кратка пауза, първенството на Италия се завръща по нашите екрани. 2012 година ще бъде открита в Сиена с участието на едноименния отбор и Лацио или т.нар дерби на слънцето. Така се получи, че двата тима не успяха да играят помежду си през 2011 година, а иначе я изпратиха не на победна нота - Сиена завърши 0:0 с Фиорентина, а Лацио постигна същия резултат с Киево.

За тосканци това беше първата точка в последните им пет мача, което обяснява защо отборът на Джузепе Санино заема 16-то място в класирането. „Робур" постигна само три победи - последната е от 30 октомври срещу Киево - а нападателите отбелязаха само 14 гола в 16 мача. С 15 спечелени точки Сиена е много близо до опасната зона и вероятността да се завърне в Серия В е твърде голяма - разликата от предпоследния е само три пункта.

С равенството си срещу Киево Лацио изпусна възможността да завърши календарната година на трето място в класирането. Това обаче едва ли е помрачило настроението на феновете, защото „орлите" са един от най-стабилно представящите се отбори в Серия А и единствено малшанса лиши тима от повече победи- хората на Еди Рея допуснаха само две поражения в 16 мача, а с 24 отбелязани гола нападението е четвърто по сила в първенството. Защитниците от своя страна инкасираха само 13 гола, което прави отбраната третата най-стабилна в шампионата.

Домакините проведоха вчерашната си тренировка при закрити врати, а след заниманията стана ясно, че Вергасола и Бъркич са контузени и няма да могат да помогнат на своите. Като прибавим това, че Витиело и Д'Агостино са наказани, картината в лагера на Сиена не е особено добра. Наставникът отказа да каже, кой ще замести отсъстващите, но вероятно Пеголо ще пази на вратата, а Болцони ще се завърне в халфовата линия.

Лацио ще бъде без контузените Конко, Козак, Броки, Макинва, Маркети, Маури и Матусалем. При схема 4-4-2 нападателното дуо вероятно ще бъде оформено от Клозе и Сисе. Станкевичиус се завръща в центъра на отбраната, което означава, че Диакит ще започне срещата от пейката. В средата на терена изборът на Рея е по-голям - тук са Ледесма, Кана, Ернанес, а вероятно по крилата ще застанат Скули и Лулич.

Двубоят е много любопитен, заради родствените връзки на президентите на двата клуба. Клаудио Лотито е женен за Кристина Мецарома - една от дъщерите на строителния предприемач Джани Мецарома и сестра на Масимо и Валентина Мецарома, които понастоящем управляват Сиена. Масимо постоянно критикува Лацио и никога не е криел топлите си връзки с Рома, а слуховете разказват, че отношенията между брат и сестра се влошили, след като Кристина свързала своята съдба с Лотито. Всичко това се предава и на взаимоотношенията между агитките на двата отбора, които не се обичат и много често стигат до стълкновения и батални сцени.

Извън жълтата част на срещата - последната победа на Сиена над Лацио е от 2009 година. Едва ли обаче тази вечер домакините ще успеят да запишат отново успех срещу своя противник. Столичани са най-добре представящият се като гост отбор в Серия А и хората на Еди Рея все още нямат загуба извън Вечния град. Това не означава, че двубоят е предопределен - със сигурност домакините ще се хвърлят в яростна битка срещу своя съперник, а какво ще се случи в първия мач след паузата - само бихме могли да гадаем. Според мен, спокойно може да се доверим на гостите, но нека имаме и едно наум, че двата тима могат да запишат седмите си равенства от началото на сезона.

Последни 5 изиграни срещи:

Сиена:

04 декември Болоня - Сиена 1:0 (Серия А)
10 декември Сиена - Дженоа 0:2 (Серия А)
13 декември Палермо - Сиена 4:4 - 0:3 при дузпите (Купа на Италия)
17 декември Милан - Сиена 2:0 (Серия А)
20 декември Сиена - Фиорентина 0:0 (Серия А)

Лацио:

05 декември Лацио - Новара 3:0 (Серия А)
10 декември Лече - Лацио 2:3 (Серия А)
14 декември Лацио - Спортинг Лисабон 2:0 (Лига Европа)
18 декември Лацио - Удинезе 2:2 (Серия А)
21 декември Лацио - Киево 0:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Сиена - Лацио

14 срещи
4 победи за Сиена
5 равенства
5 победи за Лацио
Голова Разлика: 22:19 за Лацио


Коефициенти от bet365:
Сиена - 3.25
Равен - 3.10
Лацио - 2.30

Коефициенти от Offsidebet:
Сиена - 3.15
Равен - 3.00
Лацио - 2.30

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
187