Паскуале Марино пое Дженоа


Н. Гавазов

Паскуале Марино пое Дженоа

Новият старши-треньор на Дженоа стана 49-годишният Паскуале Марино, който замени уволненият Алберта Малезани, съобщи официалният сайт на УЕФА. Както е известно, последният загуби работата си след унизителното поражение от Наполи с 1:6 в сряда вечер в мач от първия, отложен кръг на Серия А.

През миналия сезон Малезани помогна на Болоня да избегне изпадането от италианския елит, а през лятото бе назначен за старши-треньор на Дженоа. Въпреки, че „грифоните" заемат десето място в класирането и постигнаха две победи в последните си четири мача, бившият наставник на Парма и Удинезе не можа да избегне уволнението. Чашата на търпението на ръководството на генуезкия клуб преля след разгрома от Наполи.

Новият наставник на генуезкия тим на старта на сезон 2007/08 смени Малезани на треньорския мостик на Удинезе, а след това, както и своя предшественик оглави Парма. Договорът между Дженоа и Марино е до 2013 година.

„Това е най-добрият коледен подарък, който мога да получа. Дженоа е великолепен клуб и аз съм щастлив да бъда негов треньор", заяви Паскуале Марино.

 

  Сподели
89