Удинезе и Ювентус не се победиха


Н. Гавазов

Удинезе и Ювентус не се победиха

В последният кръг преди зимната пауза в Серия А, Удинезе и Ювентус завършиха 0:0, като двубоят бе част от първия кръг на шампионата, който бе отложен заради стачката на футболистите през лятото. И двата отбора имаха своите шансове, но при нулевото равенство на „Комунале Фриули" надделя италианският стереотип - отбраната победи нападението.

Срещата между дете „зебри" започна с леки промени в стартовите състави - при домакините зад Ди Натале вместо Флоро Флорес излезе Абди, а при гостите Лихтщайнер действаше като външен полузащитник. През първото полувреме и двата отбора играха много внимателно и умно в отбрана и се стремяха повече да рушат атаките на противника, отколкото да мислят за нещо повече. Поради това, не бива да се учудваме, че Буфон и Ханданович нямаха никаква работа през първата част.

След почивката коледното настроение не напусна 22-та, като Ювентус атакуваше позиционно, а Удинезе се стремеше да прави това по-бързо. Ханданович трябваше да спасява удар на Киелини, Буфон също се намеси при няколко далечни удара. В 71-та минута Куяларела замени Матри, който през цялото време, за което бе на терена не направи почти нищо. Малко преди края на редовното време стражът на „Старата дама" спаси един свободен удар на Ди Натале, а колегата му от домакините реагира успешно при удар на Куаляреала.

В крайна сметка двата отбора взеха по точка, което означава двувластие на върха - Милан и Ювентус имат по 34 точки, непосредствено зад тях е Удинезе с 32 пункта.

 

  Сподели
107