Каляри - Милан: Гостите ще спечелят без проблеми


Н. Гавазов

Каляри - Милан: Гостите ще спечелят без проблеми

Каляри - Милан
Стадион: "Сант'Елия", Каляри
Дата: 20.12.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Орсато

Каляри ще посрещне Милан в последен мач от календарната година, след което в италианското първенство ще настъпи пауза до 7 януари - за някои от отборите заслужена, за други не толкова. Каква е равносметката за отбора от Сардиния? Каляри започна кампанията си повече от добре - с две победи, едната от които на „Олимпико" срещу Рома, а в началото на октомври островитяните победиха при гостуването си и Лече. След това обаче, в представянето на „рособлу" настъпи необясним спад, а шест поредни мача без победа доведоха до уволнението на Фикаденти и замяната му с Балардини. Все още не е ясно дали треньорската смяна е удачна, защото Каляри постигна само една победа под ръководството на новия си наставник, освен това "рособлу" не успя да победи на собствена земя Болоня и Парма. Всички тези резултати до момента осигуряват на отбора 12-то място в класирането и 18 точки от 15 мача.

За разлика от своя противник, пътят на Милан започна не съвсем гладко. Шампионите загубиха от Наполи и Ювентус, а също така не успяха да победят Лацио и Удинезе. В крайна сметка, хората на Алегри постигнаха една единствена победа в първите си пет мача - 1:0 над аутсайдера Чезена. От средата на октомври „росонерите" се завърнаха на победния си път и спечелиха 26 точки от 30 възможни, а играчите отбелязаха 28 гола в този период. Всъщност, длъжник засега остава нападението на тима, след като атакуващите футболисти на Милан са отбелязали по-малко от половината попадения за отбора досега - нещо, което призна и Алегри на днешната си пресконференция.

Последната тренировка на Каляри преди утрешния мач приключи днес в 17 часа местно време. От групата за мача с Милан отпадат Конти, Нене, Астори, Ериксон и Екдал, които лекуват травми. Наказан за един мач е Биондини.

Добрата новина за Милан е завръщането в строя на Абиати, Дзамброта и Антонини - последните двама ще застанат по местата си на двата фланга на защитата, а Абиати най-вероятно ще бъде първи избор на Алегри, който в интерес на истината заяви, че все още не е решил кои ще бъдат избраниците му за утре. Извън строя продължават да се намират лекуващите контузии Гатузо, Абате, Фламини, Неста, Йепес и възстановяващият се от операция Касано.

Преди по-малко от десет дни „росонерите" гостуваха на Болоня - отбор със сходни качества с тези на Каляри. Тогава Милан бе близо до успеха, но грешка на Амелия провали усилията на съотборниците му. Със сигурност Алегри е показал и анализирал грешките на своите футболисти в защитен план и ако играчите му са го слушали внимателно, едва ли ще допуснат да се случат подобни неща като тези на „Ренато Дал'Ара". Ако и нападателите на гостите си свършат своята работа, аз не виждам проблем за Милан да си тръгне с трите токи.



Последни 5 изиграни срещи:

Каляри:

24 ноември Каляри - Сиена 1:2 (Купа на Италия)
27 ноември Каляри - Болоня 1:1 (Серия А)
04 декември Катаня - Каляри 0:1 (Серия А)
11 декември Каляри - Парма 0:0 (Серия А)
17 декември Киево - Каляри 2:0 (Серия А)

Милан:

27 ноември Милан - Киево 4:0 (Серия А)
02 декември Дженоа - Милан 0:2 (Серия А)
06 декември Виктория Пилзен - Милан 2:2 (Шампионска лига)
11 декември Болоня - Милан 2:2 (Серия А)
17 декември Милан - Сиена 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Каляри - Милан

60 срещи
7 победи за Каляри
23 равенства
30 победи за Милан
Голова Разлика: 85:49 за Милан


Коефициенти от bet365:
Каляри - 6.50
Равен - 3.80
Милан - 1.53

Коефициенти от Offsidebet:
Каляри - 7.75
Равен - 3.60
Милан - 1.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
124