Ювентус - Новара: Бианконерите ще продължат по пътя на победата


Н. Гавазов

Ювентус - Новара: Бианконерите ще продължат по пътя на победата

Ювентус - Новара
Стадион: "Ювентус Арена", Торино
Дата: 18.12.2011г.
Час: 16:00
Съдия: Андреа Гервасони

Ювентус завърши „голямата екскурзия" през 2011 година. Отборът воден от Антонио Конте съумя да проведе гостуванията си на Лацио, Наполи, Рома и Интер без нито едно поражение! Последният отбор, който можеше да сложи прът в колелата на торинци бе Рома - отбор, който игра ожесточено против „бианконерите" на своя стадион, а за мача можем да благодарим и на двата отбора, които показаха футбол от екстра-класа. След като избегна поражението във Вечния град, Ювентус не само запази първото си място, но стана единственият отбор от Топ 5 на европейските първенства, който все още не познава поражението. За изграждащ се тим това не само е огромно постижение, но и голяма стъпка в осъществяване на амбициите за спечелване на Скудетото.

Новара ще пътува до Торино за първи път от октомври 1955 година - тогава двата тима завършиха 2:2 в Пиемонтското дерби, след което отбора от „Силвио Пиола" излетя от елита. В момента хората на Тесер са само с една победа от 11 мача, но в миналия кръг направиха впечатляващото 1:1 срещу Наполи след като в 70-та минута Радованович откри резултата и „бианконерите" се виждаха победители преди Джемаил да изравни резултата в самия край на срещата. В момента Новара се намира на предпоследно място в класирането с 11 точки и очевидно целта пред отбора ще бъде да запази своя елитен статус.

Домакините едва ли са смутени от факта, че Вучинич, който лекува контузия няма да играе, както и това, че Бонучи и Видал станаха жертви на натрупани жълти картони. При това положение, няма никакви съмнения, че Дел Пиеро ще започне на левия фланг на атаката, в средата ще бъде Матри (или Куяларела), а Пепе отдясно.

Старши-треньорът на гостите би трябвало да е щастлив - в лазарета остана само Лисизо, а Поркари и Моримото се възстановиха, въпреки че само първия намери място в групата за мача. Почти сигурно Новара ще излезе с петима защитници, а в атака ще разчита единствено на Мадзарини и Межиорини.

Днес на няколко места в италианската преса се появиха съобщения от рода на това, че Ювентус получава за добрите си игри през сезона коледен подарък в лицето на мача си с Новара. Това е силно казано и ако торинци мислят по този начин ще направят най-голямата грешка от началото на кампанията си. Но хората на Конте наистина може да се опитат да поднесат подарък на своя президент например, който вчера стана баща за втори път - неговата съпруга Ема го дари със син Джакомо. Кой знае, възможно е това да бъде следващият президент на Ювентус. Но, ако торинци искат да зарадват настоящия си бос, могат да го направят по един - единствен начин и той е само победа. Аз лично смятам, че няма да имат проблеми в това отношение.

24 срещи
13 победи за Ювентус
9 равенства
2 победи за Новара
Голова Разлика: 44:18 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Ювентус - 1.22
Равен - 6.00
Новара - 13.00

Коефициенти от Offsidebet:
Ювентус - 1.22
Равен - 5.75
Новара - 13.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
129