Чезена - Интер: В навечерието на Коледа се случват чудеса


Н. Гавазов

Чезена - Интер: В навечерието на Коледа се случват чудеса

Чезена - Интер
Стадион: "Дино Мануци", Чезена
Дата: 18.12.2011г.
Час: 16:00
Съдия: Андреа Ромео

Утрешният съперник на Интер прави всичко по силите си, за да опровергае твърденията на журналистите и футболната общественост, че е един от претендентите за изпадане в по-долната група на италианския футбол. „Морските кончета" наистина се намират в опасната зона на две точки от спасителния бряг, но нека се вгледаме в последните им резултати: в края на миналия месец хората на Аригони постигнаха две победи - едната на „Дел'Ара" срещу крайно неудобния домакин Болоня, а другата на „Дино Мануци" срещу също така неудобен съперник какъвто е Дженоа. По-впечатляваща е победата в Сицилия през миналия уикенд, когато на непревземаемата крепост „Енцо Барбера" Чезена героически победи Палермо!

Коледното настроение е обхванало не само Милан. В средата на седмицата президентът на Интер Масимо Морати поздрави с предстоящите празници многобройните привърженици на „нерадзурите", но също така потвърди правилният избор на Клаудио Раниери на поста старши-треньор на отбора и призова повече младежи да бъдат използвани в основния състав. Действително, в последните седмици Интер подобри своето настроение, постигайки победи над Фиорентина и Дженоа - разбира се, ако трябва да направим сравнение с предишните години генуезци и флорентинци не са едни от най-силните отбори в първенството, но успехите не само накараха да бъдат забравени пораженията от Удинезе и ЦСКА Москва, но най-важното - Интер дели шестото място с Палермо и скъси дистанцията с лидера в класирането.

Домакините няма да могат да разчитат на контузените Мартинес, Колучи и Мартини, а Роси е наказан. Това са неприятни новини за щаба на „морските кончета", още повече, че от групата отпадна по неизвестни причини и Аригони. Хубавото е, че в защитата се завърнаха Комото и Лауро, които ще заемат своите места по фланговете на отбраната. Схемата на игра 4-4-1-1 ще бъде сменена и Аригони ще използва по-агресивната 4-2-3-1, като вместо Кандрева, който играе изтеглен по-назад, в зоната на атакуващите футболисти ще заложи на Чекарели и Гезал, които ще си партнират с Муту и Едер.

Киву, Вивиано, Снайдер и Джонатан няма да пътуват до Емилия-Романя, но за сметка на това Ранокия се възстанови от своята контузия и е включен в групата за мача. Форлан също попадна там ( за втори път, а това през настоящия сезон си е цяло събитие). Но уругваецът ще започне на пейката мача, което означава, че Пацини и Милито ще водят атаката на „нерадзурите", Санети ще бъде използван този път като халф, а Лусио и Самуел ще оформят двойката централни защитници.

Срещата на „Дино Мануци" утре вечер ще събере двама стара познайници - Раниери и Муту. Румънецът, който проспа по-голяма част от есенния дял напоследък се намира в невероятна форма и не само вкарва голове, но и прави играта на „морските кончета". Може би за това Раниери предупреди днес играчите си: „Чезена има играчи, които могат да променят развитието на събитията и един от тях е Муту, който може да направи живота ни ад".

На резонния въпрос: Как ще завърши мача, бих отговорил с една случка от лагера на Чезена - в събота сутринта ръководството на домакините, заедно с треньорския щаб и деветима футболисти посетиха Института по изучаване и лекуване на онкологични заболявания. „Морските кончета" разговаряха топло с лекарите и пациентите, подарявайки на последните подаръци. Гледката на такива социални акции само може да накара човек да започне да вярва в чудеса в навечерието на Рождество.....

Последни 5 изиграни срещи:

Чезена:

20 ноември Болоня - Чезена 0:1 (Серия А)
27 ноември Чезена - Дженоа 2:0 (Серия А)
30 ноември Чезена - Губио 3:0 (Купа на Италия)
04 декември Ювентус - Чезена 2:0 (Серия А)
10 декември Палермо - Чезена 0:1 (Серия А)

Интер:

27 ноември Сиена - Интер 0:1 (Серия А)
03 декември Интер - Удинезе 0:1 (Серия А)
07 декември Интер - ЦСКА Москва 1:2 (Шампионска лига)
10 декември Интер - Фиорентина 2:0 (Серия А)
13 декември Дженоа - Интер 0:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Чезена - Интер

22 срещи
1 победа за Чезена
7 равенства
14 победи за Интер
Голова Разлика: 42:21 за Интер


Коефициенти от bet365:
Чезена - 4.75
Равен - 3.25
Интер - 1.83

Коефициенти от Offsidebet:
Чезена - 4.20
Равен - 3.25
Интер - 1.90

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
129