Лацио - Удинезе: Двубой с много въпросителни


Н. Гавазов

Лацио - Удинезе: Двубой с много въпросителни

Лацио - Удинезе
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 18.12.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Мазолени


Организаторите на програмата в Серия А по традиция планират най-интересните мачове за вечерта. В 16-я кръг на Калчото в Рим ще се срещнат двата най-силни представителя на Италия в Лига Европа - Лацио и Удинезе, а в Неапол Рома ще бъде подложен на поредната проверка. Темата с „вълците" ще бъде продължена в отделна прогноза, а сега нека се съсредоточим върху това, което би могло да се случи на „Олимпико".

Двата отбора се класираха за плейофите във втория по значимост клубен турнир на Стария континент и в петък узнаха своите съперници. „Орлите" получиха за съперник Атлетико Мадрид, а фриулци изтеглиха на пръв поглед по-благосклонен жребий - гръцкия ПАОК. Преди това, в средата на седмицата Лацио и Удинезе отчаяно се бореха за правото да играят в Европа и през пролетта, което означава, че срещата на „Олимпико" в неделя ще покаже кой от двата отбора е съхранил най-много своите сили.

Във вътрешното първенство Лацио е с една загуба от 12 мача, три равенства и останалото са победи. Благодарение на тези резултати „орлите" делят третото място с шампионите на две точки след лидерите Ювентус и Удинезе, което означава, че една победа ще позволи на хората на Еди Рея да изпреварят своите утрешни противници.

Удинезе е общо с две загуби от 14 мача, но фриулци имат една победа повече от Лацио и благодарение на това хората на Гуидолин делят първото място в Серия А с Ювентус - а в началото на сезона мнозина специалисти предричаха за отбора от Бергамо живуркане в средата на таблицата!

За домакините отпадна Конко, който не успя да се възстанови и по този начин защитникът ще се присъедини към останалите си съотборници в лазарета - Броки, Дел Неро, Макинва, Маркети, Маури и Берарди. Ернандес се възстанови от травмата си, но ще започне срещата от пейката. Тактическа постройка ( с каквато би трябвало да се играе според мен срещу отбор като Удинезе ) 3-5-2.

Лазаретът на Удинезе се поизпразни и там останаха само Барето, Баду, Домици и Кода. Франческо Гуидолин няма по никакъв начин да променя схемата на игра и ще заложи на вариант с петима в полузащита и на Флорес и не остаряващия Ди Натале в атака.

Срещата на „Олимпико" ще бъде един от гвоздеите на вечерта - двубой между амбициозни отбори, но най-вече равностойни, което предполага, че почитателите на италианския футбол ще станат свидетели на интересен и динамичен футбол, в който има много интрига. Както казах в началото, тя ще се допълни и от това, кой от двата отбора е успял по-бързо да възстанови силите си от мачовете в средата на седмицата. Това ме кара да бъда предпазлив в прогнозата си и съветът ми е, ако имате възможност за игра с използване на трите знака - направете го. В случая, моят избор е ограничен и поради това аз ще заложа Лацио, осланяйки се на това, че хората на Рея са домакини - едно малко предимство за „орлите", което наистина би могло да даде резултат.
Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

26 ноември Лацио - Ювентус 0:1 (Серия А)
01 декември Васлуй - Лацио 0:0 (Лига Европа)
05 декември Лацио - Новара 3:0 (Серия А)
10 декември Лече - Лацио 2:3 (Серия А)
14 декември Лацио - Спортинг Лисабон 2:0 (Лига Европа)

Удинезе:

25 ноември Удинезе - Рома 2:0 (Серия А)
30 ноември Рен - Удинезе 0:0 (Лига Европа)
03 декември Интер - Удинезе 0:1 (Серия А)
11 декември Удинезе - Киево 2:1 (Серия А)
15 декември Удинезе - Селтик 1:1 (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Лацио - Удинезе

64 срещи
26 победи за Лацио
17 равенства
21 победи за Удинезе
Голова Разлика: 103:91 за Лацио


Коефициенти от bet365:
Лацио - 2.20
Равен - 3.20
Удинезе - 3.40

Коефициенти от Offsidebet:
Лацио - 2.15
Равен - 3.10
Удинезе - 3.40

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
202