Милан - Сиена: Смирението няма да помогне на гостите


Н. Гавазов

Милан - Сиена: Смирението няма да помогне на гостите

Милан - Сиена
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 17.12.2011г.
Час: 21:45
Съдия:

Милан посреща Сиена в среща от 16- кръг на Серия А в отлична форма - „росонерите" бяха постигнали седем победи в осем мача, преди да срещнат Болоня в последния кръг, където на „Дал'Ара" завършиха 2:2 с бойкия тим на Болоня. До този резултат всъщност можеше да не се стигне, ако Амелия не бе проспал удара на Диаманти в 73-та минута, с който домакините изравниха. След мача 29-годишният страж на шампионите пое вината за гола, но така или иначе Милан загуби две точки, който щяха да го изкачат на върха. В момента „росонерите" се намират на трето място в турнирната таблица, изоставайки на две точки от лидерите Удинесе и Ювентус - победа срещу Сиена ще даде възможност на хората на Алегри да пренощуват поне една вечер на първото място.

Сиена се намира на другия полюс. След доброто представяне на "бианконерите" през октомври, когато в пет мача отборът допусна само една загуба и постигна две победи срещу Чезена и Киево, сега хората на Санино ще пътуват за Милано загубили доверието към себе си, защото в последните си пет срещи от първенството Сиена регистрира четири поражения и само едно равенство. Тези лоши резултати смъкнаха тима на 17-то място с актив от 14 точки - само две от опасната зона и тима е заплашен пред реалната перспектива да посрещне Коледа под чертата - нещо, което преди месец не изглеждаше реално.

Домакините са без контузените Гатузо, Абате, Антонини, Фламини, Касано, Неста, Дзамброта и Йепес, като последният е най-новото попълнение на лазарета на „росонерите". На днешната пресконференция стана ясно, че Зеедорф и Пато ще започнат срещата на пейката. Това означава, че атаката ще бъде изградена от тризъбеца Боатенг - Ибрахимович и Робиньо. Алегри заяви, че продължава да вярва на Амелия, което означава, че стражът ще има възможност да поправи грешката си в Болоня.

Играчите на Сиена проведоха днешните занимания скрити в малкото градче Коле вал д'Елза - далеч от любопитните погледи на журналистите, а в късните следобедни часове отбора отпътува за север, където утре ще се изправи срещу шампионите. От групата отпаднаха контузените Вергасола и Белмонте. Санино разполага с няколко опции в средата на терена, където вместо Манини срещата може да започне Гроси, а в сърцето на отбраната вместо Терци напълно е възможно да видим Контини. Вероятно гостите ще излязат с тактическа постройка 4-4-2, но не е изключено в атака да остане само един нападател, а да бъде подсилена средната линия - това ще реши треньора на Сиена и за неговия избор ще разберем едва преди началото на мача.

Във всички срещи между двата отбора, Сиена има само една победа - на 17 май 2005 година. Характерът на предстоящата среща може би издават думите на наставника на гостите Джузепе Санино: „Необходимо е да проявим смирение и жертвоготовност срещу шампиона. Емоции? Ще излъжа, ако не призная, че се вълнувам при възможността да изведа отбора си на стадион, който съм виждал само по телевизора". Едва ли ще бъдат толкова смирени гостите, но със сигурност шансовете са на страната на Милан. Прекрасна среща за игра по системата хенди-кап, а защо да не заложим на това, че Ибрахимович ще отбележи първия гол утре вечер на „Сан - Сиро?"

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

23 ноември Милан - Барселона 2:3 (Шампионска лига)
27 ноември Милан - Киево 4:0 (Серия А)
02 декември Дженоа - Милан 0:2 (Серия А)
06 декември Виктория Пилзен - Милан 2:2 (Шампионска лига)
11 декември Болоня - Милан 2:2 (Серия А)

Сиена:

24 ноември Каляри - Сиена 1:2 (Купа на Италия)
27 ноември Сиена - Интер 0:1 (Серия А)
04 декември Болоня - Сиена 1:0 (Серия А)
10 декември Сиена - Дженоа 0:2 (Серия А)
13 декември Палермо - Сиена 4:4 - 0:3 при дузпите (Купа на Италия)


Досегашни срещи:

Милан - Сиена

14 срещи
11 победи за Милан
2 равенства
1 победа за Сиена
Голова Разлика: 32:13 за Милан


Коефициенти от bet365:
Милан - 1.28
Равен - 5.00
Сиена - 12.00

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 1.25
Равен - 5.25
Сиена - 12.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
125