Ювентус поглежда към перлата на румънския футбол


Н. Гавазов

Ювентус поглежда към перлата на румънския футбол

Точно когато повечето слухове около Ювентус свързват „бианконерите" с различни възможности за подобряване отбраната или нападението на отбора, ето че днес се появи новина, която със сигурност ще развълнува почитателите на „Старата дама". Според информация на Sky Sports, старши-треньорът на торинци Антонио Конте е насочил своето внимание към перлата на румънския футбол Адриан Стоян.

Както е известно, в краткосрочен план основната цел на Ювентус е да се бори за титлата, но в по-дългосрочните планове на Конте влиза и това да изгради тим, който да бъде не само конкурентен вътре в страната, но и да се бори за титла в Европа.

Ето защо, като допълнение на спешните решения за подсилване на атаката и отбраната, Ювентус вижда бъдещето в младите таланти, които в перспектива могат да направят от клуба конкурентен на европейската сцена.

Според Sky Sports, италианският гранд е заинтересован от един от най-обещаващите млади таланти не само на румънския, но и на европейския футбол и тук става дума за 20-годишният плеймейкър на Бари Адриан Стоян, който има на сметката си осем мача в Серия А, в които отбеляза два гола, а със сегашния си тим продължава да впечатлява и по терените на Серия В.

Играчът всъщност е собственост на Рома и играе под наем в Бари, така че Ювентус, ако наистина желае да привлече румънеца в своите редици, ще трябва да преговаря с ръководството на „римските вълци".

 

  Сподели
101