Гатузо се завръща през януари


Н. Гавазов

Гатузо се завръща през януари

Полузащитникът на Милан Дженаро Гатузо може да се завърне в игра още през януари, съобщи добрата новина лично неговият мениджър Андреа д'Амико. Както е известно, бившият италиански национал изкара тримесечно лечение на нерв на лявото окослед като пострада при сблъсък със съотборника си Алесандро Неста в първия мач за сезона в Серия А срещу Лацио на 9 септември.

Гатузо първоначално се очакваше да отсъства от терена около шест месеца и дори кариерата му беше заплашена. Полузащитникът обаче се възстановява по-бързо от първоначалните предположения и поднови тренировки с тима в средата на ноември.

"Разбрах, че Дженаро е много по-добре от последния път, в който се видяхме. Неговото възстановяване върви добре и скоро ще можете да го видите на терена. Медицинският щаб на Милан смята, че януари може да бъде месецът на неговото завръщане", цитира авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. думите на д'Амико.

Гатузо има 330 мача и десет гола за Милан от идването си на "Сан Сиро" през 1999 г. и е една от емблематичните фигури в състава на „росонерите". За националния отбор на Италия записа 73 срещи, в които отбеляза един гол. През 2006 г. футболистът стана световен шампион със "Скуадра адзура".

 

  Сподели
103