Енрике: Мислех, че Тоти ще вкара дузпата


Н. Гавазов

Енрике: Мислех, че Тоти ще вкара дузпата

Старши-треньорът на Рома Луис Енрике изрази задоволството си от равенството 1:1 с Ювентус и благодари на феновете за тяхната подкрепа по време на срещата. Както е известно, още в 5-та минута на двубоя Даниеле Де Роси изправи на крака 60 000 зрители "Олимпико", намирайки мрежата зад гърба на Буфан. Отговорът на гостите дойде в 61-ата минута когато защитникът на "бианконерите" Джорджо Киелини изравни, а драмата настъпи малко след това, когато капитанът на Рома Франческо Тоти пропусна да се разпише от бялата точка.

„Естествено, че очаквах дузпата да бъде превърната в гол. Предполагах, че Франческо ще направи това, от което разбира най-добре - да бележи попадения. Но срещу него беше вратар като Буфон", заяви за RAI Луис Енрикe.

"Радвах се през първите пет минути на срещата, но след това видях, че Юве са страхотен отбор и треньорът им е изградил тим с характер. Доволен съм и от моите момчета, въпреки че бяхме без няколко основни играчи. Искахме да задържаме повече топката през първото полувреме, но Ювентус постоянно оказваше натиск върху нас. След полувремето играта ни стана по-балансирана, а отбора направи това, което феновете искат да виждат. Надявам се да продължаваме по този начин", продължава наставника на Рома.

Испанският треньор на римляните не пропусна да коментира и раздразнението на Освалдо при смяната му с Бориело в 86-тата минута

"Познавам Освалдо много добре, той е добър човек и ефективен футболист. Той желае да побеждава и е нормално да реагира така. Това е спортната злоба, която искам да виждам", каза още Енрике.

 

  Сподели
88