Конте: Не очаквайте от Ювентус само да побеждава


Н. Гавазов

Конте: Не очаквайте от Ювентус само да побеждава

Старши-треньорът на Ювентус Антонио Конте остана доволен от равенството 1:1 с Рома в снощната среща между двата отбора, която бе част от 15-я кръг на Серия А. Както е известно, 60 000 зрители на „Олимпико" в Рим станаха свидетели на един вълнуващ двубой, в който домакините поведоха в резултата с гол на Де Роси в самото начало на мача, а 15 минути след почивката Киелини от гостите изравни.

„През първото полувреме ние показахме добра игра благодарение на интензивността, високото темпо и няколкото важни решения в действията си. Въпреки това смятам, че трябваше да бъдем по-активни по фланговете", цитира RAI думите на Конте.

„Винаги е трудно да се реагира, но ние дадохме достоен отговор на своя противник. Не ми харесаха действията на отбора в средата на второто полувреме и играта тогава беше пълен хаос. Въпреки това, ние създадохме достатъчно голови положения, но Мартен Стекеленбург бе великолепен. Получи се страхотен мач и съм сигурен, че зрителите останаха доволни. Луис Енрике и аз се подготвихме отлично за срещата, футболистите ни също се раздадоха", продължава наставникът на Ювентус.

„Поглеждайки към турнирната таблица, аз продължавам да се изненадвам. Текущите резултати надскачат нашите очаквания. Не бива хората да си мислят, че сме длъжни винаги да побеждаваме. Но пък това значи, че ние отново сме сериозен отбор", допълва Конте.

 

  Сподели
186