След дъжда или анонс на мача Дженоа - Интер


Н. Гавазов

След дъжда или анонс на мача Дженоа - Интер

Дженоа - Интер
Стадион: "Луиджи Ферарис", Дженоа
Дата: 13.12.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Лука Банти

Мачът от 11-я кръг на Серия А в Генуа трябваше да се състои в началото на ноември, но природата се намеси в шампионата на Италия. Мощното наводнение, превръщайки улиците на Лигурия в непроходими канали изключи възможността от провеждането на мача на „Луиджи Ферарис" в предвидения срок, но месец след това всичко е спокойно и ето, че Дженоа и Интер все пак ще трябва да премерят сили.

Домакините след като загубиха мачовете си срещу Чезена и Милан изведнъж попаднаха под натиска на местната преса, а треньорът Алберто Малесани бе свързван с уволнение, но най-вече наставникът бе подложен на критика за това, че в злополучните срещи излезе с трима защитници, а неговите футболисти показаха две лица - до почивката играеха стабилно и губеха концентрация в последната четвърт на двубоите. Ако се вгледаме в класирането „грифоните" са на седмо място, но има защо да бъдат недоволни феновете, защото разликата от 18-я е само шест точки.

За Интер беше жизненоважно да се завърне на победния си път. „Нерадзурите" претърпяха изненадващо поражение от Удинезе у дома си, а след това загубиха по обиден начин мача си срещу ЦСКА Москва в рамките на Шампионската лига. Във въздуха над „Джузепе Меаца" отново надвисна сянката на разочарованието и тъгата, но това не попречи 55 000 верни привърженици на миланци да дойдат в събота на „Сан Сиро" и да подкрепят любимците си, които с попадения на Пацини и Нагатомо успяха да победят Фиорентина. Изключително важна победа, която не само върна вярата на играчите в себе си, но изкачи отбора на десето място в класирането и въпреки малкият точков актив (17т.), една победа във вторник вечер може да изпрати „нерадзурите" в топ 6.

Домакините ще трябва да се справят без контузените Бирса, Бово, Куцка, Антонели и Паласио, както и без наказания Морети. Дали заради проблемите в кадрово отношение или заради натиска от страна на пресата, но Алберто Малесани ще заложи на по-сигурната схема 4-4-2, в която Гранквист и Калдзе ще оформят двойката централни защитници, а Велосо и Констант би трябвало да заемат места в центъра на терена.

За Интер извън строя са Майкон, Киву, Вивиано, Снайдер, Джонатан и Станкович. Специално за Майкон Раниери поясни, че защитникът е здрав, но не иска да рискува здравето му, поради което ще го остави в Милано. В Лигурия вече се намира Ранокия, но Андреа няма да вземе участие в мача, защото на днешната тренировка се контузи и ще наблюдава срещата от трибуните. Добрата новина е завръщането на Форлан, който според думите на Раниери със сигурност няма да бъде титуляр. Пак според наставника на „нерадзурите", участието на Милито в стартовия състав е под въпрос и в последния момент ще бъде решено дали Диего ще започне или не мача.

Трите точки са важни и за двата отбора - освен повишаване на актива, те ще донесат още повече увереност на играчите в собствените сили и ще успокоят напрежението в двата тима. Последната победа на Дженоа тук е от 1994 година, като през миналия сезон „нерадзурите" победиха с минималното 1:0. В утрешния мач обаче е трудно да се доверим на статистиката и единственото, което може да кажем е, че срещата ще бъде абсолютно непредсказуема - какъвто и знак да изберем в нашите залози, няма да сгрешим.


Коефициенти от bet365:
Дженоа - 3.20
Равен - 3.20
Интер - 2.30

Коефициенти от Offsidebet:
Челси - 3.10
Равен - 3.15
Манчестър Сити - 2.30

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
192