Ювентус се класира за четвъртфиналите на Купата на Италия


Н. Гавазов

Ювентус се класира за четвъртфиналите на Купата на Италия

Ювентус успя да преодолее вдъхновената игра на вратаря на Болоня Федерико Алярди и в крайна сметка отстрани своя противник от 1/8-финалите на турнира за Купата на Италия. След бавен старт на мача и скучно първо полувреме, след почивката действията на 22-та се оживиха, като драмата настъпи в самия край на срещата, когато в 90-тата минута на срещата Емануеле Джакерини откри резултата след светкавичен пробив през отбраната на "рособлу", но в добавеното време бранителят на Болоня Андреа Раджи изравни с глава след центриране от корнер.

Антонио Конте направи девет промени в състава, който започна мача през уикенда с Чезена, като само Бонучи и Барцали бяха останали в сърцето на отбраната. Дел Пиеро започна само дни след като се възстанови от травмата си и бе подкрепен от Куяларела, Красич и Джакерини в атака.

Стефано Поли също експериментира и остави в нападение само един нападател в лицето на Акуафреска, десният бек Раджи игра този път в центъра на отбраната, а левият защитник Креспо игра отдясно.

След равенството 1:1 в редовното време, в продълженията "Старата дама" без съмнение беше по-добрият тим и заслужено стигна до гол в 103-тата минута, когато Клаудио Маркизио отбеляза седмото си попадение през сезона, което се оказа и победно.


По този начин Ювентус се класира за четвъртфиналите на Купата на Италия, където ще срещне победителя от сблъсъка между Рома и Фиорентина.

 

  Сподели
95