Лацио - Новара: Орлите ще се завърнат на победния си път


Н. Гавазов

Лацио - Новара: Орлите ще се завърнат на победния си път

Лацио - Новара
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 05.12.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Габриеле Гава

През миналата седмица Лацио получи сериозен удар върху своите амбиции когато на „Олимпико" загуби от Ювентус, но в последна среща от 15-я кръг на Серия А „орлите" посрещат аутсайдера Новара - какъв по-добър шанс за завръщане на пътя на победата могат да имат хората на Еди Рея, от това да се изправят срещу новака и намиращият се в зоната на изпадащите отбор? Лацио не само беше в серия от девет мача без загуба, но имаше амбиции и за Скудетото. В последните си две срещи обаче, столичани спечелиха само една точка без да вкарат гол и евентуален провал срещу Новара утре вечер със сигурност ще предизвика недоволство в част от феновете на отбора. Въпреки последните си неблагополучия, „орлите" са на четвърто място в класирането с 22 точки и остават много близо до лидерите - на пет точки от втория Милан и на седем от Ювентус.

Успехът на Новара срещу Парма миналата седмица сложи край на една лоша серия от осем мача без победа, която беше изпратила хората на Тесер на последното място в класирането, а 53-годишният наставник бе подложен на натиск. Успехът срещу „дуковете" бе неочакван, още повече че на определен етап от мача „бианкоадзурите" губеха, но благодарение на сърцатата игра на Рубино, Ригони и компания, домакините само за осем минути обърнаха нещата в своя полза. След 12 изиграни мача Новара се намира на 18-то място с десет точки в своя актив - с 4 по-малко от 17-я Болоня. Въпросителните обаче остават и те са свързани най-вече с атаката на Новара - само в четири мача нападателите вкараха повече от един гол през този сезон.

Домакините ще бъдат без контузените Броки, Дел Неро, Маури, Гаридо, Диас, Кожак, Макинва и Матусалем. Наказани няма, но и гореизброените играчи са достатъчни да бъде сформиран един боеспособен отбор. Еди Рея няма да променя тактическата постройка и ще заложи на 4-3-1-2 с Клозе и Роки начело на атаката и Ернандес като част от атакуващият тризъбец. Вероятността Сисе да започне е малка, след като французинът вкара само един гол в 12 мача. В средата на терена Кана ще отпадне в полза на Ледесма, а в центъра на защитата Рея ще трябва да направи своя избор измежду Биава и Диаките.

Неприятната новина за Новара е, че дисциплинарната комисия на Федерацията отхвърли жалбата срещу наказанието от три срещи на Меджиорини, а това ще увеличи проблемите в нападението на отбора. За един мач е наказан и Джемити и за да станат още по-лоши нещата, контузени са Моримото, Паци, Лисузо и Пинарди. Единствената утеха е завръщането в строя на титулярния вратар Ужкани. С тези кадрови проблеми и късата резервна скамейка, Тесер няма достатъчно опции и атакуващият тризъбец ще бъде оформен от Ригони, Рубино и Мадзарини.

Едва ли и най-големите оптимисти от феновете на Новара си правят някакви илюзии относно пътуването на техните любимци до Вечния град. Още повече, че хората на Тесер взеха само една точка при своите гостувания. Лацио от своя страна ще търси победата повече от всякога, която не само ще успокои обстановката след провала в Лига Европа, но и ще доближи „орлите" до лидерите. Единственият проблем пред домакините може да стане фактора подценяване, но едва ли Еди Рея би допуснал подобно отношение към мача.

Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

03 ноември Лацио - Цюрих 1:0 (Лига Европа)
06 ноември Лацио - Парма 1:0 (Серия А)
19 ноември Наполи - Лацио 0:0 (Серия А)
26 ноември Лацио - Ювентус 0:1 (Серия А)
01 декември Васлуй - Лацио ?-? (Лига Европа)

Новара:

30 октомври Лече - Новара 1:1 (Серия А)
05 ноември Новара - Рома 0:2 (Серия А)
20 ноември Дженоа - Новара 1:0 (Серия А)
26 ноември Новара - Парма 2:1 (Серия А)
29 ноември Катаня - Новара 2:3 (Купа на Италия)


Досегашни срещи:

Лацио - Новара

24 срещи
10 победи за Лацио
8 равенства
6 победи за Новара
Голова Разлика: 33:30 за Лацио


Коефициенти от bet365:
Лацио - 1.36
Равен - 4.50
Новара - 9.00

Коефициенти от Offsidebet:
Лацио - 1.36
Равен - 4.33
Новара - 9.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
137