Луис Енрике: Чувствам се ужасно


Н. Гавазов

Луис Енрике: Чувствам се ужасно

Старши-треньорът на Рома Луис Енрике след загубата от Фиорентина с 0:3 в среща от 14-1 кръг на Серия А подчерта, че въпреки унизителното поражение, той няма претенции към своите футболисти. Както е известно, столичани завършиха двубоя с осем човека, след като Жуан, Гаго и Къркич бяха изгонени, а две от попаденията на „виолетовите" дойдоха след 11-метрови наказателни удари.

„Чувствам се ужасно, както всеки играч и треньор на Рома в подобна ситуация. Първият гол от дузпата и червеният картон измениха играта. До този момент всичко бе в нашите ръце - контролирахме играхме и не позволявахме свобода в действията на противника. Вторият гол дойде от статично положение. Нашите нападатели правеха всичко възможно, за да променят нещата и не виждам, защо трябва да бъдат критикувани", цитира Sky Italia думите на Енрике.

Загубата от Фиорентина е втора поредна за Рома и общо шеста от началото на сезона и изпрати отбора на осмо място в класирането. По всичко изглежда, че испанският специалист вече загуби окончателно подкрепата на феновете, които след мача скандираха за неговата оставка. На пресконференцията след двубоя Енрике бе попитан дали ще се оттегли от сега заемания пост, ако следващият мач срещу Ювентус бъде загубен.

„Всички треньори минават през подобна ситуация. Нещата понякога се развиват не според желанията ни, поради което се явяват някои съмнения, че работим добре. Рано е да се правят изводи и по-важното е да продължаваме да работим. Дали общувам с ръководството? Аз постоянно го правя", каза още наставникът на Рома.

„Когато останахме с десет човека, ние се опитахме да върнем играта в необходимото ни русло, но както често се случва, допуснахме гол. Тогава Хайнце сбърка, защото трябваше да спре Гамберини. Но никога няма да бягам от отговорност и ще я поема върху себе си. Наистина нямам претенции към играчите си", допълва Енрике.

 

  Сподели
220