Раниери: Сега ние просто трябва да пазим тишина


Н. Гавазов

Раниери: Сега ние просто трябва да пазим тишина

Старши-треньорът на Интер Клаудио Раниери изрази съжаление относно резултата в мача с Удинезе и допълни, че рискът с неговата схема на игра не е проработил. Както е известно, снощи в среща от 14-я кръг на Серия А „нерадзурите" изненадващо загубиха с 0:1 от фриулците на „Джузепе Меаца", след отлично проведена контраатака на гостите, която завърши с гол на Исла. Куриозното е, че в самия край на мача Интер можеше да избегне поражението, но Пацини се подхлъзна при изпълнението на отсъдената в пола на отбора му дузпа, с което направи фиаското на вицешампионите още по-голямо.

„Очевидно е, че не искаме този резултат. Ние атакувахме и поставихме Удинезе под напрежение, но те много добре се пазеха и контратакуваха опасно. Комплименти към тях, а за нас остава да запрятаме ръкавите и да работим още по-усилено", заяви Раниери на пресконференция след мача.

„Не може да убием един нападател за това, че е изпуснал гол - това са моменти, през които всеки един футболист минава. Казах на Пацини, че някои хора загубиха Шампионската лига по този начин, така че не бива да се отчайва, но знам, че той няма да спи няколко дни и ще мисли за пропуска си", допълва наставника на Интер.

„Опитах се да спечеля мача, рискувайки с подреждане на халфовата линия в „ромб", но това не сработи. Дори при схема на игра 4-4-2 Удинезе контролираше средата на терена. Определено, това не е най-щастливата кампания в историята на Интер. Ние няма да се самосъжаляваме, макар че се надявах този мач да бъде повратен за представянето на отбора, да победим и да бъдем още по-уверени. Вместо това, ще трябва да работим още по-усърдно", допълва Раниери.

„Сега ние просто трябва да пазим тишина, да работим и нека оставим другите отбори да си правят сезона. Ако вече сме много далече от надпреварата за Скудетото и е невъзможно да го спечелим, то не бива да се отчайваме, защото има много други престижни трофеи, за които бихме могли да се преборим. Мисля, че трябва да мислим положително", завършва наставника на Интер.

 

  Сподели
187