Наполи - Лече: В отчаяна битка за точки


Н. Гавазов

Наполи - Лече: В отчаяна битка за точки

Наполи - Лече
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 03.12.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Андреа Ромео

Наполи посреща Лече в двубой от 14-ят кръг на Серия А, като и двата отбора се нуждаят от трите точки - по-отчаяно от когато и да е било. Очевидно е, че „партенопеите" не могат да носят две дини под една мишница - в преследване на своите европейски амбиции пострада кампанията им във вътрешното първенство и отборът воден от Валтер Мадзари има едва четири победи в Серия А, като загуби двубои срещу съперници като Катания и Киево, а най- фрапиращата беше срещу Парма на „Сан Паоло" - всичките тези неуспехи дойдоха около срещите  в Шампионска лига. В същност, последната победа на Наполи в калчото е от 26 октомври срещу Удинезе и тези резултати засега оставят отбора на шесто място в класирането с актив от 17 точки - десет по-малко от лидера Милан.

Определено Лече ще се бори за своето оцеляване през настоящия сезон. От началото на кампанията си „апулийските вълците" имат едва две победи, а постоянните контузии  на важни играчи и лошите резултати отчаяха не само феновете от , но и старши-треньора Ди Франческо. В момента южняците се намират на последно място в класирането с осем точки - с три по-малко от 17-я Болоня и макар нещата все още да не са станали безнадеждни, с играта, която демонстрират „вълците", нищо добро не очаква отбора. „Ние сме на дъното и все още не може да намерим правилната форма. Не знам кое ни спира от печеленето на точки, от които толкова много се нуждаем", заяви на вчерашната си пресконференция Ди Франческо.

Винаги когато наближи мач на Наполи от Серия А, който е в навечерието на двубой от Шампионската лига може да очакваме Мадзари да излезе с какъвто си иска състав и е трудно да определим кои ще бъдат титуляри и кои не. Това важи в още по-голяма степен за предстоящия двубой с Лече, след като през седмицата „партенопеите" вече играха с Ювентус, което означава, че умората в играчите вече е натрупана, а важният мач с Виляреал е следващата седмица. Добрата новина е, че с изключение на Донадел, който е контузен, всички останали футболисти са налице и Мадзари ще може да избира.

От състава на Лече продължават да липсват ключови играчи - Оливера, Офере, Джакомаци и Карозиери са контузени, а Фалконе по неизвестни причини е извън групата. Добрата новина е завръщането на Ди Микеле, който обаче ще започне срещата от резервната скамейка. Вероятно Ди Франческо ще наблегне на укрепване на отбранителната линия, което означава, че ще започне мач с петима защитника, двама атакуващи полузащитници и един дефанзивен халф. Схемата на игра почти сигурно ще бъде 5-3-2.

Двубоят, ако се играеше в друго време със сигурност щеше да бъде безумие, ако не се доверим на Наполи. Но практиката показва, че в навечерието на срещата от Шампионската лига с Виляреал, в която „партенопеите" трябва задължително да победят, за да не разчитат на помощ от страна на Байерн Мюнхен, ние трябва да бъдем по-внимателни в прогнозите си. Още повече, че гостите със сигурност са запознати с тази тенденция в представянето на домакините и ще излязат мобилизирани повече от всякога, за да грабнат поне едната точка. Съветът ми е да заложим на Наполи, но поради гореизброените причини, любителите на риска без никакви угризения на съвестта си биха могли да използват и знак за равенство. Дори смея да кажа, че за мен няма да е изненадващо, ако Лече успее да победи - колкото и предизвикателно да звучи това.

Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

02 ноември Байерн Мюнхен - Наполи 3:2 (Шампионска лига)
19 ноември Наполи - Лацио 0:0 (Серия А)
22 ноември Наполи - Манчестър Сити 2:1 (Шампионска лига)
26 ноември Аталанта - Наполи 1:1 (Серия А)
29 ноември Наполи - Ювентус 3:3 (Серия А)

Лече:

27 октомври Палермо - Лече 2:0 (Серия А)
30 октомври Лече - Новара 1:1 (Серия А)
06 ноември Чезена - Лече 0:1 (Серия А)
20 ноември Рома - Лече 2:1 (Серия А)
26 ноември Лече - Катаня 0:1 (Серия А)

Досегашни срещи:

Наполи - Лече

20 срещи
8 победи за Наполи
8 равенства
4 победи за Лече
Голова Разлика: 27:19 за Наполи

Коефициенти от bet365:
Наполи - 1.36
Равен - 4.50
Лече - 9.00

Коефициенти от Offsidebet:
Наполи - 1.36
Равен - 4.33
Лече - 9.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
130