Дженоа - Милан: Росонерите ще продължат по пътя на победата


Н. Гавазов

Дженоа - Милан: Росонерите ще продължат по пътя на победата

Дженоа - Милан
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 02.12.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Доменико Чели


Дженоа посреща Милан в среща от 14-ят кръг на Серия А - тежки изпитания очакват утре вечер „грифоните", още повече, че тяхната досегашна кампания е доста противоречива и неустойчива, въпреки че генуезци все още не познават горчивината от загубата у дома си. Хората на Малесани до този момент записаха четири победи и четири загуби в 11 мача - резултати, които засега им отреждат девето място в класирането. За характера в представянето на Дженоа например говори факта, че отбора не успя да победи Лече у дома си, а след това завърши 2:2 при гостуването си на Ювентус. Или унизителната загуба с 0:2 в миналия кръг от предпоследния в класирането Чезена, още повече, че „грифоните" играха повече от половин полувреме с човек повече.

Милан ще пътува до бреговете на Лигурско море с ясното съзнание, че в петък вечер може да оглави таблицата за временно класиране, но това само при положение, че „росонерите" успеят да победят своя съперник. В момента формата на шампионите е впечатляваща и от последните си десет мача във всички турнири хората на Алегри имат само една загуба - от Барселона в Шампионска лига, а в Серия А от седем срещи миланци победиха в шест и една завършиха една наравно, отбелязвайки впечатляващите 22 гола (най-много от всички отбори в Серия А). Добрите резултати изкачиха тима на второ място в класирането на две точки от лидера Ювентус, което даде повод на старши-треньора Масимилиано Алегри да заяви, че Милан трябва да посреща Коледа на първо място в класирането. Миналата седмица „росонерите" само заедно полувреме прегазиха Киево, вкарвайки четири гола на „летящите магарета", като Ибрахимович за пореден път показа, че се намира във великолепна форма и е един от най-добрите нападатели в Европа.

Домакините са без контузените Бово, Бирса и Антонели, но голямата загуба за Дженоа се казва Паласио, който изтърпява наказание от един мач. Алберто Малесани, за когото тази среща може да се окаже последна ще се опита да спре и разстрои атаката на Милан още в средата на терена и поради това ще използва в тази зона петима футболисти. Атакуващият тандем ще бъде изграден от Янкович и Прато, като има вероятност аржентинеца да бъде заменен от Карачиоло. В среда на терена наставника също има различни опции, една от които е вместо Меркел, двубоя да започне Констант, но всичко това ще бъдат лични решения на треньора, които ще станат ясни непосредствено преди мача.

Лазаретът на Милан отново се понапълни и към дългосрочно отсъстващите Гатузо и Касано се присъединиха Фламини, Абиати, Неста и Ван Бомел. Извън групата за мача останаха още Индзаги, Дзамброта и Емануелсон. Алегри няма да предприема някакви тактически чудеса за този мач и ще заложи на традиционната схема 4-3-1-2 с Ибрахимович и Пато в нападение, а атакуващият тризъбец ще бъде допълнен от Боатенг, който напоследък впечатлява с изявите си.

Интересен двубой, който в навечерието си много напомня срещата Фиорентина - Милан и най-вероятно ще се развие по същия начин - „росонерите", които в последните си срещи владеят топката в около 60% от времето, ще атакуват повече, докато домакините ще се опитат да отговорят с дълги топки към двамата си нападатели и разстройване атаката на своя противник още в средата на терена. Според спекулациите, двубоят е последен шанс за Малесани да спаси работата си, което може да мотивира още повече неговите футболисти. Не по-малка обаче ще бъде мотивацията за Милан, който може да оглави класирането при евентуална победа на „Луджи Ферарс". Ако разсъждаваме логично, гостите би трябвало да се справят със своя съперник, още повече, че за първи път от 16 години те ще имат тук подкрепата и на своите фенове, след като за тях отпадна наложената през 1995 година забрана да посещават „Луиджи Ферарис" заради убийството тогава на привърженика на домакините Винченцо Спаньоло. Няма да бъде изненада също така, ако Дженоа се добере по някакъв начин до равенството - освен, че Малесани ще запази своята работа, „грифоните" ще останат по-близо до зоната, даващо право на участие в евротурнирите, отколкото тази на изпадащите.

Последни 5 изиграни срещи:

Дженоа:

26 октомври Дженоа - Рома 2:1 (Серия А)
30 октомври Фиорентина - Дженоа 1:0 (Серия А)
20 ноември Дженоа - Новара 1:0 (Серия А)
24 ноември Дженоа - Бари 3:2 сл. прод. (Купа на Италия)
27 ноември Чезена - Дженоа 2:0 (Серия А)

Милан:

01 ноември БАТЕ Борисов - Милан 1:1 (Шампионска лига)
06 ноември Милан - Катаня 4:0 (Серия А)
19 ноември Фиорентина - Милан 0:0 (Серия А)
23 ноември Милан - Барселона 2:3 (Шампионска лига)
27 ноември Милан - Киево 4:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Дженоа - Милан

94 срещи
18 победи за Дженоа
34 равенства
42 победи за Милан
Голова Разлика: 150:97 за Милан


Коефициенти от bet365:
Дженоа - 4.50
Равен - 3.40
Милан - 1.83

Коефициенти от Offsidebet:
Дженоа - 4.33
Равен - 3.30
Милан - 1.85

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
132