Наполи - Ювентус: В битка за Скудетото


Н. Гавазов

Наполи - Ювентус: В битка за Скудетото

Наполи - Ювентус
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 29.11.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Талявенто

Най-после любителите на италианския футбол ще могат да видят срещата Наполи-Ювентус, която трябваше да се състои в началото на ноември, но същата бе отменена заради наводненията, които сполетяха Апенините. Това по официални данни. По неофициални, ръководството на Наполи е сметнало, че след двубоите от Шампионската лига отборът е изморен и на вълната от слухове за предстоящият дъжд помолили властите на града да помогнат мача да бъде пренесен. В същия ден, когато трябваше да се играе двубоя, в Неапол температурата на въздуха бе 15 градуса! Сметките на неаполитанците, които се надяваха двубоя да се състои след последния кръг на Шампионската лига обаче се оказаха без кръчмар - босовете на „Старата дама" се позоваха на буквата на закона, която гласи, че отложените срещи трябва да се играят в рамките на 30 дни.....

Последните десет дни са пълни с емоции за Наполи. Отборът продължи да прави чудеса в Шампионската лига и постигна победа с 2:1 над Манчестър Сити, благодарение на което хората на Мадзари са на крачка от това да изхвърлят английския отбор от турнира. В Серия А обаче „партенопеите" не се представят удачно и основната причина за това очевидно е участието на отбора в Шампионската лига - след всеки мач в най-престижния европейски клубен турнир, „адзурите" губят мачовете си или не могат да победят у дома си отбори, срещу които обикновено не биха имали проблеми. По същия начин се получи гостуването на Наполи на Аталанта в събота, като благодарение на гола на Кавани в допълнителното време неаполитанците избегнаха поражението.

Ювентус в събота също игра срещата си от кръга в Серия А, като „бианконерите" подобно на своя противник гостуваха, но не на новак в групата, а на своя конкурент и съвместен лидер в класирането - Лацио. Играчите на Антонио Конте изиграха мача много разумно, а голът на Пепе десет минути преди почивката донесе не само четвърта поредна победа за торинци в Серия А, но ги изкачи на първото място. По този начин Ювентус засега остава единственият отбор в шампионата, който е без загуба.

Домакините са без Донадел, който е контузен. Не е ясно с Кавани и Инлер какво е положението. В италианската преса се появиха спекулации, че двамата са с травми и вероятно ще пропуснат утрешния мач, но пък Валтер Мадзари не само не даде никакви конкретни обяснения за двамата, а също така ги включи в групата за мача.

Ювентус ще бъде без контузения Манингер, а Маркизио, въпреки че ще пътува за Неапол, няма да може да вземе участие в срещата, заради дисквалификацията си. Интересно ще бъде да видим каква постройка ще използва Конте, но индикациите са, че специалистът няма да заложи на схемата, с която победи Лацио, а този път ще се довери на 4-3-3.

Претстоящият мач ще си е истинска битка за Скудетото. Учудващо, но Ювентус засега успя да се справи с почти всички грандове в Италия и постигна победи срещу Милан, Интер и Лацио. Двубоят в Неапол ще бъде поредният важен тест за „бианконерите" по пътя им към титлата, макар че героят срещу „римските орли" Пепе призна, че никой не мисли за Скудетото и вниманието е съсредоточено единствено мач за мач. Наполи от друга страна няма повече накъде да отстъпва. Хората на Мадзари изостават с девет точки от лидера и осем от третото място, което би им дало шанс догодина отново да премерят сили в Шампионската лига. Евентуална загуба или равенство във вторник вечер ще постави под съмнение способността на „партенопеите" да повторят успеха си от миналия сезон и аз мисля, че домакините ще хвърлят всички усилия да постигнат победи. И двата тима са любители на контраатаката, което предполага, че ще станем свидетели на динамичен футбол, а победител в мача ще стане този отбор, който направи по-малко грешки в мача. Ако Наполи успее да се концентрира след последните емоции - нищо добро не очаква „бианконерите". Същевременно, в Ювентус има достатъчно добри играчи, които са способни да накажат всяка една грешка на своя противник. Лично аз ще дам доверието си на „партенопеите", които са с леко предимство, заради домакинството си в мача.

Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

29 октомври Катаня - Наполи 2:1 (Серия А)
02 ноември Байерн Мюнхен - Наполи 3:2 (Шампионска лига)
19 ноември Наполи - Лацио 0:0 (Серия А)
22 ноември Наполи - Манчестър Сити 2:1 (Шампионска лига)
26 ноември Аталанта - Наполи 1:1 (Серия А)

Ювентус:

22 октомври Ювентус - Дженоа 2:2 (Серия А)
25 октомври Ювентус - Фиорентина 2:1 (Серия А)
29 октомври Интер - Ювентус 1:2 (Серия А)
20 ноември Ювентус - Палермо 3:0 (Серия А)
26 ноември Лацио - Ювентус 0:1 (Серия А)

Досегашни срещи:

Наполи - Ювентус

142 срещи
30 победи за Наполи
47 равенства
65 победи за Ювентус
Голова Разлика: 213:155 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Наполи - 2.50
Равен - 3.25
Ювентус - 2.80

Коефициенти от Offsidebet:
Наполи - 2.40
Равен - 3.10
Ювентус - 2.95

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
164