Алегри доволен от играта на Милан


Н. Гавазов

Алегри доволен от играта на Милан

Старши-треньорът на Милан Масимилиано Алегри поздрави своите футболисти за огневата мощ, която демонстрираха снощи срещу Киево и заяви, че надпреварата за Скудетото е широко отворена. Както е известно, само в рамките на едно полувреме шампионите отнесоха своите съперници с 4:0, като попаденията бяха дело на Тиаго Силва и Пато, а Ибрахимович оформи дубъл. Успехът изкачи „росонерите" на второ място в таблицата за класиране, на точка от лидера Ювентус.

„Ювентус е с мач по-малко, но ако във вторник Наполи спечели, ние се връщаме в борбата за титлата. Интер постигна важна победа, Лацио и Удинезе също. Ето защо, беше от решаващо значение да победим, особено след мача с Барселона, когато рискувахме да не сме толкова концентрирани. Страхотно е да запазиш вратата си чиста, освен това се справихме добре с атаката си, която бе подпомагана от бековете и халфовете. Доволен съм от натиска, който упражнихме спрямо Киево", заяви за Sky Italia Алегри.

„Талантът на Ибра няма нужда от коментар. Важното бе, че Пато се върна с гол и едно добро представяне, но решаващото е, че двамата бяха подкрепени от един добър отбор, който не позволяваше нищо на съперника си. Кевин-Принс Боатенг бе най-уморен от всички след мача с Барселона, така че той показа известен спад в играта си и през седмицата трябва да се възстанови и подобри", каза още наставникът на Милан.

Алегри бе попитан и за евентуални преговори с „бездомника" (както вече италианската преса определя нападателя на Манчестър Сити Карлос Тевес).

„Това са само едни слухове, но съм сигурен, че те ще се засилят с приближаването на януари", каза Алегри.

 

  Сподели
80