Анонс на 13 кръг на Серия А - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 13 кръг на Серия А - срещите в събота

Новара - Парма
Стадион: "Силвио Пиола", Новара
Дата: 26.11.2011г.
Час: 19:00
Съдия: Томази

Новара в 4-я кръг победи Интер с 3:1 и по всичко изглеждаше, че новаците ще се борят със зъби и нокти за да запазят елитният си статут. Оттогава насам обаче хората на Тесер регистрираха пет поражения и три равенства и вкараха само два гола в последните си шест мача - определено „бианкоадзурите" се намират в задънена улица и в момента Новара е на 19-то място със седем точки. Освен това, наставникът на тима не може да разчита на основни играчи като Ужкани, Лисузо и Моримото, а наказанието на Меджиорини дойде в най-неподходящия момент.

На другия полюс е представянето на Парма, чиито футболисти в миналия кръг победиха с 2:0 претендента за Скудетото Удинезе. Това изкачи хората на Коломба в топ 10 и една победа ще ги приближи до зоната за евротурнирите, от която в момента „дуковете" са само на две точки. Парма е без Флокари, Модесто, Гоби и Валдес, но това няма да попречи на тактическите планове на наставника на отбора.

Определено срещата в Пиемонт се очертава да бъде решаваща за двата тима - домакините след този мач предстои да се изправят срещу Лацио, Наполи, Ювентус и Палермо и ако днес не вземат нещо срещу „дуковете", определено може да кажем, че ще посрещнат Нова година на последното място. Парма от своя страна трябва да подплати и да докаже , че добрите игри напоследък не са плод на случайността, а и хората на Коломба е необходимо да бъдат по-последователни и ако искат действително да атакуват местата в топ 5, те трябва да хвърлят всички сили в този мач, за да го спечелят. Парма е единственият отбор в Серия А, който до този момент няма равен мач - най-вероятно тази тенденция ще продължи и срещу Новара.

Коефициенти от bet365:
Новара - 2.80
Равен - 3.10
Парма - 2.60

Коефициенти от Offsidebet:
Новара - 2.75
Равен - 3.00
Парма - 2.60

Прогноза за Новара - Парма 1:1

 

Лече - Катания
Стадион: "Виа дел Маре", Лече
Дата: 26.11.2011г.
Час: 19:00
Съдия: Перуцо

Лече е само с две победи от 11 мача и регистрира седем загуби от началото на кампанията си. Тези резултати изпратиха „апулийските вълци" на 18-то място в класирането с осем точки и поставят под угроза оцеляването на отбора. Всъщност, хората на Ди Франческо повтарят миналогодишната си кампания - слаб първи полусезон и силен втори, благодарение на което и оцеляха. Джакомаци, Карозиери, Месбах, Ди Микеле и Диамоутене са отсъстващи за домакините и това никак не помага на наставника да избере най-подходящия състав за мача.

Катания спечели осем точки в срещите си с Ювентус, Интер, Фиорентина, Лацио и Наполи, но тези добри резултати са помрачени от последните две поражения на сицилианци и ако загубата в Милано е очаквана, то домакинската срещу Киево е болезнена. Гостите са без Суазо, което означава, че Гомес ще бъде включен в нападението, а наказанието на Споли ще изпрати Потенца в центъра на защита.

Битките между южняшките отбори винаги са били интересни и горещи. Тази между Катания и Лече няма да направи изключение - домакините трябва да вземат мерки за своето оцеляване и ако погледнем как го направиха през миналия сезон, очакванията са, че те ще трябва да подобрят играта си на домашна сцена. От своя страна Катания ще търси начин да се реваншира за поражението си в Сицилия от Киево, което предполага, че хората на Монтела ще хвърлят всичките си сили в битката за Апулия. Лично аз се съмнявам обаче, че гостите ще успеят да я спечелят и в най-добрия случай биха се добрали до равенство, най-малко защото извън Сицилия Катания все още няма победа, а и манталитета на отбора рязко се променя, когато не играе на домашна сцена.

Коефициенти от bet365:
Лече - 2.60
Равен - 3.10
Катания - 2.80

Коефициенти от Offsidebet:
Лече - 2.45
Равен - 3.05
Катания - 2.90

Прогноза за: Лече - Катания 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
145