Удинезе - Рома: Леко предимство за домакините


Н. Гавазов

Удинезе - Рома: Леко предимство за домакините

Удинезе - Рома
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 25.11.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Лука Банти

Удинезе приема Рома в среща от 13-я кръг на Серия А. Оказва се, че през тази кампания „Стадио Фриули" е най-негостоприемния от всички стадиони в Серия А - „фриулци" имат 100-процентова успеваемост тук, а от 2010 година насам хората на Гуидолин допуснаха само две загуби една от които е именно срещу Рома. Удинезе се представя много стабилно през настоящия сезон и макар, че нападателите със своите 13 отбелязани попадения са длъжници на съотборниците си, защитата на домакините се оказва най-добрата в Серия А и е допуснала само шест гола в 11 мача. В момента фриулци са четвърти в класирането с 21 точки - една по-малко от лидерите, но не може да не буди тревога представянето на отбора през миналия уикенд, когато гостуването на Парма бе загубено с 0:2.

„Аз съм разочарован. С тази игра, която показахме ние не може да се борим дори за първите шест места", заяви след мача с „дуковете" наставника на Удинезе Франческо Гуидолин.


След серия от три поражения в четири мача, които изпратиха Рома в средата на таблицата, „вълците" се завърнаха на победния си път, записвайки успехи над Лече и Новара и благодарение на това се изкачиха на пето място в класирането с актив от 17 точки. Но ако трябва да сме искрени, хората на Луис Енрике не впечатляват с изявите си и особено срещу Лече столичани бяха изправени пред пълен обрат от страна на гостите. Като цяло, Рома от началото на кампанията си не се представя според очакванията и по-лошото е, че столичани не впечатляват с играта си. От ръководството засега заявяват, че целта е да се сглоби отбор, който да се бори за Шампионска лига и Скудетото, но всички тези приказки са за близкото бъдеще, а в настоящето Рома изглежда твърде, твърде колебливо.

Удинезе ще бъде без Барето и Кода, които са контузени. Гуидолин ще направи някои промени в тактическо отношение и ще излезе с трима защитника, но за сметка на това наставника на домакините ще подсили средната линия, в която ще разположи петима свои футболисти, надявайки се да неутрализира полузащитата на Рома, което всъщност е най-силното оръжие на столичани.

Рома пристига без Борини, Писаро, Бурдисо, Роси, Тоти и Бориело, които са контузени. Извън групата останаха още Окака, Лобонт, Барузо и Вивиани. Луис Енрике ще използва тактическа постройка 4-3-1-2, като испанският специалист има доста опции в защита и може вместо с Кяер, в центъра на отбраната да започне с Касети или например, на левия фланг да разположи Тадей вместо Анхел. При всички положения, атаката ще се води от Освалдо и Ламела, които ще бъдат подпомагани от Пиянич.

И двата отбора са изправени пред сериозно предизвикателство - Рома гостува на най-негостоприемния стадион в Серия А, но пък Удинезе приема един от двата тима от когото понесе поражение тук. Само този факт е достатъчен да внесе достатъчно интрига в мача. Според мен, победител ще бъда отбора, който надделее в средата на терена и успее да пренесе действията в половината на съперника. Отделно от това, в двата отбора има достатъчно добри нападатели, които трудно биха простили грешки на противниковите защитници. С леко предимство е Удинезе, който ако в психологически план се е възстановил от удара в Парма има силите да преодолее своя противник.

Последни 5 изиграни срещи:

Удинезе:

26 октомври Наполи - Удинезе 2:0 (Серия А)
30 октомври Удинезе - Палермо 1:0 (Серия А)
03 ноември Атлетико Мадрид - Удинезе 4:0 (Лига Европа)
06 ноември Удинезе - Сиена 2:1 (Серия А)
20 ноември Парма - Удинезе 2:0 (Серия А)

Рома:

23 октомври Рома - Палермо 1:0 (Серия А)
26 октомври Дженоа - Рома 2:1 (Серия А)
29 октомври Рома - Милан 2:3 (Серия А)
05 ноември Новара - Рома 0:2 (Серия А)
20 ноември Рома - Лече 2:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Удинезе - Рома

78 срещи
19 победи за Удинезе
23 равенства
36 победи за Рома
Голова Разлика: 140:89 за Рома


Коефициенти от bet365:
Удинезе - 2.25
Равен - 3.20
Рома - 3.25

Коефициенти от Offsidebet:
Удинезе - 2.30
Равен - 3.05
Рома - 3.25

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
148