Наполи ще заяви шампионските си амбиции с победа над Лацио


Н. Гавазов

Наполи ще заяви шампионските си амбиции с победа над Лацио

Наполи - Лацио
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 19.11.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли

Наполи приема Лацио в двубой от 13-я кръг на Серия А - едва ли има по-хубав начин за „партенопеите" да покажат шампионските си амбиции, от това да победят втория в класирането. В момента хората на Валтер Мадзари са на шесто място и на седем точки от лидера Удинезе, като става все по-очевидно, че неаполитанците плащат голям данък за участието си в турнира Шампионска лига - просто рокадите, които извършва наставника на тима преди важните мачове в най-престижния европейски турнир не се оказват най-сполучливи - така изненадващо бяха загубени двубоите срещу Киево, Катаня и Парма, докато в същото време, извън цикъла сряда-неделя, хората на Мадзари категорично надиграха грандовете Интер и Милан.

Лацио ще пътува на юг, където ще търси отмъщение за загубата с 3:4 в онзи луд мач, който направиха двата отбора миналата година. Тогава столичани поведоха с два гола разлика, за да отстъпят в крайна сметка след хеттрик на Едисон Кавани. Сега нещата обаче са много по-различни - „орлите" са без поражение в осем поредни мача, в които постигнаха шест победи, благодарение на които в момента хората на Еди Рея делят първото място с Удинезе и вече заявиха шампионските си амбиции. Впечатляващото в представянето на Лацио в последните три мача във всички турнири е, че столичани постигнаха своите успехи, запазвайки вратата си суха, като нападателите успяха да вкарат общо пет гола.

Единственият отсъстващ за домакините е наказания Сантана, но не е съвсем ясно на какъв състав ще заложи Валтер Мадзари в утрешния мач. По принцип няма да има промяна в тактическата постройка и тя ще бъде 3-4-2-1. Ако помислим логично, двубоят е от изключително важен характер за Наполи и един провал срещу Лацио може да направи разликата между двата тима десет точки. Което ме кара да мисля, че наставникът на „партенопеите" ще хвърли най-доброто срещу своя съперник, за да се опита да стопи преднината от седем точки в полза на гостите.

Неприятната новина за Еди Рея, а и за привържениците на „римските орли" е отсъствието на Мирослав Клозе. Немският национал е с травма и вчера тренира самостоятелно във фитнеса, а участието му в двубоя утре е под огромно съмнение. Това може би ще накара наставника на столичани да промени тактическата постройка от 4-3-1-2 на 4-2-3-1, като в опорната зона ще останат Ледесма и Броки, а Матусалем ще отиде на пейката. По такъв начин атаката ще се води единствено от Сисе.

Излишно е да казваме, че срещата е от изключително важно значение за двата тима. Победата на Лацио ще укрепи позициите им на върха и до известна степен ще погребе надеждите на домакините за Скудетото. Евентуален успех на Наполи пък ще направи интригата за титлата още по-голяма. Интересното е, че „партенопеите" на родна земя спечелиха седем от 12 възможни точки, докато римляните при своите гостувания набраха 13 от 15 точки. Ще претърпи ли Лацио първо поражение като гост през настоящия сезон? Това зависи от нагласата на техния противник, който ако забрави за предстоящия мач срещу Манчестър Сити и хвърли всички свои сили в съботния двубой, би могъл да достигне до успех.

Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

18 октомври Наполи - Байерн Мюнхен 1:1 (Шампионска лига)
23 октомври Каляри - Наполи 0:0 (Серия А)
26 октомври Наполи - Удинезе 2:0 (Серия А)
29 октомври Катаня - Наполи 2:1 (Серия А)
02 ноември Байерн Мюнхен - Наполи 3:2 (Шампионска лига)

Лацио:

23 октомври Болоня - Лацио 0:2 (Серия А)
26 октомври Лацио - Катаня 1:1 (Серия А)
30 октомври Каляри - Лацио 0:3 (Серия А)
03 ноември Лацио - Цюрих 1:0 (Лига Европа)
06 ноември Лацио - Парма 1:0 (Серия А)

Досегашни срещи:

Наполи - Лацио

116 срещи
38 победи за Наполи
41 равенства
37 победи за Лацио
Голова Разлика: 140:139 за Лацио

Коефициенти от bet365:
Наполи - 2.05
Равен - 3.25
Лацио - 3.75

Коефициенти от Offsidebet:
Наполи - 2.10
Равен - 3.15
Лацио - 3.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
154