Фиорентина - Милан: Росонерите ще огорчат дебюта на Делио Роси


Н. Гавазов

Фиорентина - Милан: Росонерите ще огорчат дебюта на Делио Роси

Фиорентина - Милан
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 19.11.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Мацолени

Фиорентина, след една противоречива до момента кампания посреща в 13-я кръг на Серия А шампионът Милан. Това всъщност ще бъде един сериозен тест не само за „виолетовите", но и за новия им наставник Делио Роси, който замени на треньорския пост Синиша Михайлович, уволнен след поражението с 0:1 от Киево. В момента тимът от Тоскана се намира на незавидното 13-то място в класирането с 12 спечелени точки в 10 изиграни мача, като в последните си седем срещи Фиорентина записа само една победа.

Милан, който ще пътува до Флоренция с влак се намира в добро настроение - „росонерите" завършиха наравно при гостуването си на БАТЕ и по този начин решиха окончателно въпроса с участието си в следващия етап на Шампионската лига. Във вътрешното първенство Милан е с пет поредни победи, благодарение на които хората на Алегри в момента заемат трето място в класирането и имат в своя актив 20 точки - с една по-малко от лидерите Удинезе и Лацио. Характерното в тазгодишното представяне на шампионите е, че защитата допуска прекалено много попадения и по този показател Милан значително изостава от своите конкуренти. Засега обаче тази слабост се компенсира от мощното нападение на „росонерите", което със своите 23 отбелязани гола е най-доброто в Серия А.

Изпитанията за Делио Роси на новия пост започнаха още преди наставника да е успял да запише официален мач начело на „виолетовите" - от групата за утрешния сблъсък отпаднаха контузените Касани, Кролдруп и Йоветич, както и наказания Натали. Варгас също не намери място сред 20-те, заради ангажиментите си към националния отбор и за специалиста не остава нищо друго, освен да се справи с шампионите само с това, което разполага под ръка. Вероятно Роси ще избере постройка 4-3-1-2 с Джилардино и Черчи начело на атаката, Бехрами ще се разположи на десния фланг на полузащитата, Ромуло или Де Силвестри ще изпълняват функциите на десни бекове.

Проблемите за Милан в кадрово отношение са значително по-големи от тези на своя противник. Гатузо, Касано, Мексес и Фламини лекуват дълговременни контузии. Кевин-Принс-Боатенг пък изтърпява наказание заради червения си картон. Амелия и Дзамброта също не намериха място в групата, а завръщането на Пато и Индзаги едва ли би успокоило Алегри, който най-вероятно ще остави двамата нападатели на пейката, което пък означава, че в атака Робиньо ще си партнира с Ибрахимович. Промяна в тактическата постройка няма да има и тя си остава традиционната 4-3-1-2.

Последните четири пребивавания на Милан на „Артемио Франки" завършиха с победи за „росонерите". Ако трябва да се вярва на днешните думи на Алегри, който каза, че мачът с Фиорентина е по-важен от този с Барселона през следващата седмица, явно намеренията на шампионите са отново да запишат пълен успех. Въпреки многото отсъстващи, Милан притежава достатъчно добра резервна скамейка, което прави отбора опасен за всеки един съперник. Фиорентина ще започне двубоя с голяма доза ентусиазъм, заради надеждите свързани с новия треньор, а няма никакви съмнения, че местните фенове ще подкрепят активно любимците си. Това обаче едва ли ще се окаже достатъчно, за да бъде неутрализирано атомното нападение на гостите. Разумът сочи, че няма никаква причина да не се доверим на Милан, което означава, че дебютът на Делио Роси начело на „виолетовите" ще бъде помрачен.

Последни 5 изиграни срещи:

Фиорентина:

16 октомври Чезена - Фиорентина 0:0 (Серия А)
22 октомври Фиорентина - Катаня 2:2 (Серия А)
25 октомври Ювентус - Фиорентина 2:1 (Серия А)
30 октомври Фиорентина - Дженоа 1:0 (Серия А)
06 ноември Киево - Фиорентина 1:0 (Серия А)

Милан:

23 октомври Лече - Милан 3:4 (Серия А)
26 октомври Милан - Парма 4:1 (Серия А)
29 октомври Рома - Милан 2:3 (Серия А)
01 ноември БАТЕ Борисов - Милан 1:1 (Шампионска лига)
06 ноември Милан - Катаня 4:0 (Серия А)

Досегашни срещи:

Фиорентина - Милан

143 срещи
37 победи за Фиорентина
38 равенства
68 победи за Милан
Голова Разлика: 229:163 за Милан

Коефициенти от bet365:
Фиорентина - 3.50
Равен - 3.25
Милан - 2.10

Коефициенти от Offsidebet:
Фиорентина - 3.40
Равен - 3.15
Милан - 2.15

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
256