Раниери: Оцеляване? Не, Скудетото!


Н. Гавазов

Раниери: Оцеляване? Не, Скудетото!

Старши-треньорът на Интер Клаудио Раниери вярва, че една победа срещу Каляри през този уикенд може да даде началото на старта за атакуване на Скудетото. Както е известно, „нерадзурите" се намират на 17-то място в таблицата за класиране и са на 13 точки след лидерите Удинезе и Лацио, но специалистът не смята, че неговият отбор се е отказал от титлата.

„Аз вярвам, че може да спечелим Скудетото. Това ще бъде едно невероятно постижение в един невероятен шампионат. Ако отборите преди нас поддържат това темпо, ще бъде много трудно да ги стигнем, но всичко е възможно да се случи през този сезон. Ние просто искаме да спечелим най-много точки до края на първенството. Ако бяхме малък клуб щяхме да мислим за оцеляването си, но сега, с тези шампиони в състава си, ние трябва да се борим за спечелване на титлата", заяви Раниери на днешната си пресконференция преди утрешния мач.

„Каляри е опасен отбор, който играе добре. Това няма да бъде лесен мач, но ако се съсредоточим, ние трябва да ги победим. Трябва да бъдем уверени и решителни. Това е единственият начин да се измъкнем от мъглата. Всеки мач от сега нататък ще бъде като финал за нас", допълва наставника на Интер.

  Сподели
97