Алегри: Мачът с Фиорентина е по-важен от този с Барселона


Н. Гавазов

Алегри: Мачът с Фиорентина е по-важен от този с Барселона

Старши-треньорът на Милан Масимилиано Алегри заяви, че мачът в събота срещу Фиорентина е много по-важен от предстоящият сблъсък с Барселона в Шампионската лига през следващата седмица. Както е известно, в сряда „росонерите" са изправени пред среща с европейските шампиони, но преди това, те ще трябва да премерят сили с „Ла Виола" във Флоренция.

„Аз не мисля за Барселона. Утрешната игра е много по-важна, защото ние вече се класирахме за плейофите в Шампионската лига. Основната задача е да се справим с Фиорентина след международната пауза. Знаем, че месецът пред нас е много важен. Искаме да го завършим близо ди върха. Искаме шест победи в следващите си шест мача в Серия А. Искам 18 точки", заяви Алегри на днешната си пресконференция преди утрешния мач.

„Знам, че двубоят няма да бъде лесен. Те смениха своя треньор и сега ще са заредени с нов ентусиазъм. От нас се очаква да покажем най-доброто от своята игра, за да постигнем положителен резултат, но никога не е лесно да играеш срещу отбори водени от Роси. Фиорентина е добър отбор и винаги първия мач след подобна пауза е неизвестно как би могъл да завърши. Ето защо, ние трябва да бъдем много бдителни", допълва наставника на „росонерите".

 

  Сподели
131