Киву може да премине в Аякс


Н. Гавазов

Киву може да премине в Аякс

Според информации на холандската и италианската преса, Кристиан Киву може да се завърне в бившия си клуб Аякс след изтичането на договора му с Интер през следващата година. Както е известно, наскоро представителят на защитника призна, че „нерадзурите" все още не са стартирали преговори за подписване на нов контракт, което поставя под съмнение бъдещето на румънеца на „Сан Сиро". Футболистът вече е свързван с различни отбори от Източна Европа, а ето, че днес дойде новината и за това, че той може да се окаже в Аякс.

31-годишният бранител впечатли с изявите си по време на четиригодишния си предстой в Аякс и през 2003 година премина в Рома, преди да дойде в Интер през лятото на 2007 година.

Слуховете за евентуалното завръщане на защитника в Аякс бяха породени и от днешното изказване на Франк де Бур пред De Telegraаf, в което той намекна за възможен трансфер на румънеца.

„Киву е сериозна опция за нашата отбрана. Миналото лято виждахме в негово лице възможен заместител на Вертонен, който е преследван от много отбори. И други играчи наблюдавахме, но нашият избор е Кристиан. Дали Киву ще дойде? Всичко зависи отново от Ян. Не мисля обаче, че Кристиан ще дойде при нас, за да седи на пейката. Той е добра алтернатива, с много опит на най-високо ниво и истински професионалист", заяви Ван де Бур.

 

  Сподели
95