Брейда: Клозе е прекалено стар за Милан


Н. Гавазов

Брейда: Клозе е прекалено стар за Милан

Генералният директор на Милан Ариедо Брейда разказа, защо ръководството на „росонерите" се отказа от намерението си да привлече в редиците си немския национал Мирослва Клозе, който през лятото премина в Лацио със свободен трансфер. Както е известно, след края на сезона в италианската преса се появиха спекулации, че бившият футболист на Байерн Мюнхен ще продължи кариерата си на „Сан Сиро", но впоследствие той подписа с „римските орли".

„Имахме две основни причини да се откажем от Клозе. Първо, той искаше да отиде в отбор, където ще му е гарантирано постоянно игрово време и място в основния състав. Милан, Ювентус и Интер си имат играчи на тази позиция и поради това беше много сложно да поемем подобен ангажимент", признава Брейда за Il Messaggero.

„Втората причина бе възрастта на Клозе. Клуб, който се бори за победа в първенството, ще бъде безпощадно критикуван за привличането на 33-годишен чужденец, който е провел последните два сезона на недобро равнище. Отделно, той щеше да има нужда от адаптация. Когато се правят някакви покупки, трябва задължително да се мисли за бъдещето", допълва футболният бос.

 

  Сподели
141