Роси: Ще вдъхна живот на Фиорентина


Н. Гавазов

Роси: Ще вдъхна живот на Фиорентина

Новият старши-треньор на Фиорентина Делио Роси декларира, че ще „вдъхне живот" на отбора. Бившият наставник на Лацио и Палермо подписа двегодишен договор с клуба от Флоренция, след като Синиша Михайлович бе уволнен в понеделник вечер. Снощи Делио Роси даде първата си пресконференция за медиите, на която разкри част от плановете си за Фиорентина.

„Какво не е наред с отбора? Ако знаех, щях да бъда светец....Дайте ми време да поработя с тях и да разбера. Първата ми мисъл е да благодаря на директорите на Виола за предоставената ми възможност да тренирам толкова важен отбор. Харесват ми големите предизвикателства, а това със сигурност е такова. Втората ми мисъл е свързана с Михайлович. Знам, че е досадно, когато не са те оставили да си свършиш работата, но той ще си стъпи на краката отново, защото е добър треньор", заяви Роси.

„Имах някаква интуиция, че ще водя Фиорентина. Когато Панталео Корвино ми се обади вчера вечерта (Б.ред. - понеделник), аз веднага казах, че съм готов. Знам какви са очакванията към мен и се надявам да изпълня задачата. Не съм човек, който дава напразни обещания, но ще дам всичко от себе си - бъдете сигурни в това. Приемам предизвикателството с голям ентусиазъм и моята работа е да дам душа на отбора. Ако не постигна това, няма никакъв смисъл да продължаваме напред. Целите не само трябва да бъдат обявени, но и постигнати", каза още новият наставник на Фиорентина.

 

  Сподели
110