Индзаги: Ще ми бъде тежко без футбола


Н. Гавазов

Индзаги: Ще ми бъде тежко без футбола

Филипо Индзаги по време на презентацията на своята автобиография призна, че на него ще му бъде много тежко без футбола. Както е известно, през последните 12 месеца 38-годишният футболист бе извън терените заради контузията, която получи миналата година по време на мача с Палермо и през настоящия сезон записа само 24 минути игрово време. Индзаги призна, че иска да завърши кариерата си именно в Милан.

„Аз съм на 38 години и прекрасно разбирам, че са дошли моите последни дни във футбола. Ако мен просто ме бяха отписали от Милан, аз навярно щях да си загубя ума - чувствах, че можех да играя още. И то непременно в този отбор, в който ме обичат. От два месеца тренирам с тима и не искам да създавам никакви проблеми. Когато закрепна още повече, ще направя всичко по силите си, за да помогна на тима", призна Индзаги.

„Искам да завърша кариерата си именно тук. Моят агент се срещна с представители на други отбори, но никой не вярва, че аз мога да напусна Милан. Това е точно така. Когато Алегри ми каза, че аз ще се появявам на терена само епизодично, това ме изкара от релси. Но всичко продължи десет минути, не повече. Това е избор на треньора и аз го уважавам", допълва Пипо.

„Всички в Милан желаем скорошно оздравяване на Антонио Касано. Исках да играя с него, но за съжаление това не ми се отдаде. Той дойде тук, когато бях контузен. Сега аз съм здрав, но Антонио се разболя. Милан с тях едновременно щеше да бъде още по-силен, но в отбора има и други добри футболисти, които правят клуба конкурентен", каза още Индзаги.

 

  Сподели
88