Милан - Катаня: Интригата е голяма


Н. Гавазов

Милан - Катаня: Интригата е голяма

Милан - Катаня
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 06.11.2011г.
Час: 16:00
Съдия: Андреа Джервасони


Шампионът Милан посреща в двубой от 11-я кръг на Серия А „убиецът на гиганти" Катаня, срещу който ще се опита да постигне пета поредна победа в първенството. „Росонерите" не започнаха по най-успешния начин кампанията си- в първите пет мача хората на Алегри записаха две загуби и само веднъж се добраха до успех - с минималното 1:0 срещу аутсайдера Чезена. След поражението от „бианконерите" обаче, Милан се завърна на победния си път и в следващите си четири мача записа четири победи, включително срещу Рома на „Олимпико". Това изкачи тима на четвърто място в класирането с актив от 17 точки - с две по-малко от лидера Ювентус.

Катаня ще пътува към Ломбардия в много добро настроение, след като хората на Винченцо Монтела се намират на шесто място в класирането с 14 точки в своя актив и освен това сицилианци са непобедими в шест поредни мача, включително срещу Ювентус, Лацио и Фиорентина, а също така шокираха с победи над Интер и Наполи. Интересното е, че и при двата си последни успеха играчите на Катаня губеха в резултата, но намериха сили не само да изравнят, а и да направят пълен обрат - доказателство за борбения дух, който притежават възпитаниците на Монтела.

Подготовката на Милан за мача с Катания не може да определим като спокойна - целият отбор следеше с тревога състоянието на Антонио Касано, който вчера бе опериран заради кардиологичните си проблеми. Нападателят ще се възстановява през следващите шест месеца, което на практика означава, че сезонът за него приключи, а отговорността да водят атаката ще трябва да поемат Ибрахимович, Робиньо и Пато, като последният все още се намира в лазарета, въпреки твърденията му в началото на седмицата, че смята да се завърне в строя именно през този уикенд. Извън групата се намират и останалите контузени - Гатузо, Фламини, Мексес и Неста, както и наказаните Боатенг и Ночерино. Това означава, че Алегри ще постави Зеедорф зад Робиньо и Ибрахимович, а двойката централни защитиници ще оформят Бонера и Силва.

Катания е без Иско, Алварес, Лиама и Суазо, които са контузени. Атаката ще води Гомес, което означава, че Лопес отива на резервната скамейка. Също така е малко вероятно Ланзафаме да започне като титуляр и първи избор на Монтела за десен бек ще бъде Потенца. Не е ясно каква схема на игра ще избере треньора, но по-скоро тя ще бъде 5-3-2, отколкото 3-5-2. И при двете тактически постройки партньор на Гомес в атаката ще бъде Бергесио.

Със сигурност на „Сан Сиро" няма да бъде скучно. Един срещу друг застават два отбора с очевидна разлика в класите. Но единият - Милан игра през седмицата мач от Шампионската лига, освен това „росонерите" отново са сполетени от проблеми в кадрово отношение, а състоянието на здравето на Касано не може да не окаже отражение върху съотборниците му. Всичко това определено внася своята интрига в мача и ще бъде много интересно да разберем, как шампионите ще се справят със ситуацията.

 

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

19 октомври Милан - БАТЕ Борисов 2:0 (Шампионска лига)
23 октомври Лече - Милан 3:4 (Серия А)
26 октомври Милан - Парма 4:1 (Серия А)
29 октомври Рома - Милан 2:3 (Серия А)
01 ноември БАТЕ Борисов - Милан 1:1 (Шампионска лига)

Катаня:

02 октомври Новара - Катаня 3:3 (Серия А)
15 октомври Катаня - Интер 2:1 (Серия А)
22 октомври Фиорентина - Катаня 2:2 (Серия А)
26 октомври Лацио - Катаня 1:1 (Серия А)
29 октомври Катаня - Наполи 2:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Катаня

30 срещи
15 победи за Милан
12 равенства
3 победи за Катаня
Голова Разлика: 55:23 за Милан


Коефициенти от bet365:
Милан - 1.33
Равен - 4.50
Катаня - 11.00

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 1.36
Равен - 4.20
Катаня - 10.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
134