Енрике: Разликата между Рома и Милан е равна на пропаст


Н. Гавазов

Енрике: Разликата между Рома и Милан е равна на пропаст

Старши-треньорът на Рома Луис Енрике след домакинската загуба от Милан сподели, че воденият от него отбор все още не е готов да си съперничи с „росонерите". Както е известно, в двубой от десетия кръг на Серия А, „вълците" загубиха с 2:3 от шампионите на „Олимпико" и поражението ги смъкна на 10-то място в таблицата за класиране на девет точки дистанция от лидера Ювентус.

„Разликата между Милан и нас е много голяма. Нанесохме много удари, нов такива двубои голямо значение има характерът, който на нас не ни достигна. През първото полувреме изобщо не ни се отдаде да се доближим до вратата на Милан. Ако трябва да съм честен, дори нямахме шансове за победа. Между попаденията на Бурдисо и Неста съществува абсурдна разлика - в първия случай Дзамброта „заседна", а във втория защитникът на „росонерите" без да се замисли нанесе удар с глава все едно си беше у дома. А цяла седмица разучаваме грешките си в защита при изпълнение на стандартни положения.....", споделя Енрике за RAI Sport.

"В такива мачове и дребните детайли са от съществено значение. Все още не сме достигнали нивото на големите отбори и поради това ще трябва още много да работим. Ясно е, че не ни достига опит и в голяма степен губим концентрация във важните моменти. Когато оглавих отбора всички знаеха какви са моите намерения и аз във всеки един мач залагам на най-доброто. За съжаление, много неща липсват на тима, в това число и мъжество - отговорността в този случай е изцяло моя", допълва наставника на Рома.

Преди срещата Енрике се ръкува с помощник-треньора на Милан Мауро Тасоти, който след удар с лакът счупи носа на испанеца по време на четвъртфинален двубой от Мондиал 1994.

„Не сме си говорили с Тасоти. Аз зная какъв човек е той и затова двамата имаме наш общ приятел - Франк Рийкард. Всичко лошо е назад в миналото", каза още Енрике.

 

  Сподели
115