Раниери: Не се притеснявам от загубата


Н. Гавазов

Раниери: Не се притеснявам от загубата

Старши-треньорът на Интер Клаудио Раниери заяви, че е доволен от играта на своите футболисти, въпреки загубата с 1:2 от Ювентус в мач от десетия кръг на Серия А. „Нерадзурите" могат да кажат сбогом на всяка надежда за Скудетото, след като вече се намират на 11 точки зад лидера в класирането и може да попаднат в зоната на изпадащите след изиграване на днешните срещи от кръга.

„Удовлетворен съм от играта. Особено преди почивката се представихме много добре. Ювентус имаше голям късмет и ни вкара два гола с единствените си две положения, което пък доведе до там, че ние изхабихме много енергия, за да отвърнем на удара. Казах вече, че трябва да погледнем по-реално на нещата. Все още има за спечелване на 84 точки - Милан спечели турнира с 82, но ние се прибираме у дома си с горчив вкус в устата, защото наистина играхме добре и е дразнещо, че загубихме. Виждам един отбор, който не се намира в страхотна форма, но беше равен и превъзхождаше Ювентус, което е добър знак, така че аз не се притеснявам от това поражение", заяви Раниери за RAI Sport.

„Смених Сарате не защото не игра добре, а защото исках да атакувам по друг начин и да притисна противника по фланговете, но не успяхме да направим това. Със сигурност ще трябва да работим над някои неща, но момчетата ми показаха решителност и сърцата игра - неща, върху които ще базираме по-нататъшното си отношение към играта", допълва наставникът на Интер.

 

  Сподели
90