Милан ще превземе Стадио Олимпико


Н. Гавазов

Милан ще превземе Стадио Олимпико

Рома ще посрещне Милан в едно от дербитата на 10-я кръг на Серия А – идеална възможност пред столичани да докажат своите амбиции, след като вчера техният президент Томас ДиБенедето заяви, че ръководството на клуба иска да направи от Рома фактор в европейския и италианския футбол. Вълците обаче записаха втора загуба в последните си три мача, а бившият наставник Винченцо Монтела заяви също вчера, че досега е щял да бъде уволнен, ако отборът под негово ръководство е показвал същите резултати. В момента „вълците” се намират на девето място в класирането с 11 точки от осем мача и в този смисъл отборът се представя противоречиво. Доказателство например е това, че от първите десет тима, столичани са с най-слабо нападение – нападателите са отбелязали само 9 гола.

Милан пристига в столицата на Италия във видимо добро настроение. Същевременно, този мач също ще бъде своеобразен тест за „росонерите” да покажат, че възходът им в момента не е случаен. Шампионите са с четири победи в последните си четири мача във всички турнири, но нека не забравяме, че при гостуването си на предпоследния Лече, хората на Алегри губеха с 0:3 на почивката и само геният на Боатенг спаси тима от голяма конфузия. В класирането Милан се намира на пето място с 14 точки в своя актив – само с две по-малко от лидера Ювентус и евентуална победа в събота вечер на „Олимпико” със сигурност ще приближи отбора до върха. 

Домакините са без Тоти, Пиянич, Лобонт, Роси и Кяер. В групата се завърна Бориело,но едва ли ще започне като титуляр. Схемата, която Енрике ще използва ще бъде 4-3-1-2, като Борини и Освалдо ще бъдат начело на атаката, от втора линия двамата ще бъдат поддържани от Къркич. Двойката централни защитници ще бъде съставена от Бурдисо и Жуан в центъра на терена ще видим Де Роси.

Милан е без Пато, Антонини, Гатузо, Фламини и Зеедорф. Алегри ще разположи своя състав по абсолютно същия начин, както съперника – 4-3-1-2, но играчите в опорната зона ще бъдат на по-близко разстояние до защитниците, като се очаква крайните бранители да подпомагат повече нападението. Атака ще се води от Ибрахимович и Касано, а Къркич от задни позиции ще подсигурява двамата нападатели. Това означава, че Робиньо отива на пейката.

Няма никакво съмнение, че другото дерби на кръга Интер – Ювентус няма да може да засенчи Битката за Рим. Просто почитателите на италианския футбол ще имат възможността да се насладят на повече вълнуващи срещи. А мачът на „Олимпико” обещава да бъде наистина такъв. Резултатът в него ще зависи от много неща, но най-вече от правилното използване на грешките на противника. В това отношение аз смятам, че по-големите шансове са на страната на гостите. Ибрахимовив, Касано, Ван Бомел са много по-опитни от своите противници, а формата на Ночерино е впечатляваща. Няма да е изненада, ако Рома победи, но ако трябва да участваме в нашата игра само с един знак. Аз бих избрал „2”.

 

Прогноза за: Рома – Милан 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
228